Arad

Ce dispozitive medicale poți utiliza la domiciliu?

Ce dispozitive medicale poți utiliza la domiciliu?

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 3 saptamani si 2 zile
Apartine de
AllProWeb Marketing
Vizualizari
348

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Evoluția tehnologiei în domeniul sănătății și al științei a permis dezvoltarea unor aparate medicale performante, indispensabile pentru monitorizarea stării de sănătate și nelipsite în prezent din clinici, spitale și cabinete private. Dotările pot să difere de la un cabinet la altul, în funcție de specializare. De exemplu, dintr-un cabinet medical de cardiologie nu poate lipsi electrocardiograful, aparatul cu ajutorul căruia se efectuează electrocardiograme și se poate depista diferite anomalii ale inimii.

În categoria de aparatură medicală se încadrează nu numai electrocardiografele, ci și electrocauterele, endoscoapele, monitoarele pentru pacienți, incubatoarele, ecografele etc. Toate acestea sunt incluse în oferta magazinului de profil Tesa Medical.ro, care pe lângă aceste echipamente medicale – specifice spitalelor și cabinetelor medicale – pune la dispoziție o gamă variată de aparate care pot fi utilizate inclusiv la domiciliu. Printre acestea se numără:

  • pulsoximetrul

Pulsoximetrul a devenit un aparat nelipsit din casele multor persoane care suferă de anumite afecțiuni (cum ar fi bolile pulmonare sau astmul) și cărora li s-a recomandat să își monitorizeze periodic nivelul saturației de oxigen din sânge. Cu alte cuvinte, acest dispozitiv compact verifică cât de bine pompează inima sângele oxigenat in corp.

Acest aparat are un mod simplu de utilizare, identificând rapid și noninvaziv nivelul saturației de oxigen din sânge. Acesta trebuie să fie cuprins între 95-100%. Motivele de îngrijorare apar atunci când nivelul scade sub limita normală. Nivelul de oxigen din sânge poate scădea din mai multe cauze, printre care: apnee în somn, febră, afecțiuni pulmonare. În categoria aferentă aparaturii medicale din magazinul Tesa Medical se găsesc mai multe tipuri de pulsoximetre, potrivite atât pentru a fi utilizate în mediul spitalicesc, cât și la domiciliu.

  • tensiometrul

În categoria aparaturii și echipamentelor medicale care se utilizează în spitale, dar și la domiciliu, se numără și tensiometrul. Acesta devine indispensabil persoanelor care au probleme cu tensiune arterială și care trebuie să o monitorizeze. În egală măsură, acest aparat este nelipsit din majoritatea cabinetelor și clinicilor medicale, indiferent de specializare. Inclusiv majoritatea farmaciilor sunt dotate cu acest dispozitiv.

Pe scurt, tensiometrul face parte din categoria de aparatură medicală potrivită pentru uz casnic și profesional, al cărui rol este de a măsura tensiunea arterială – presiunea sângelui în artere. Tensiometrele pot fi mecanice sau electronice, cele din urmă fiind varianta ideală pentru utilizare la domiciliu, deoarece nu necesită experiență sau cunoștințe medicale pentru interpretarea rezultatului.

Ce alte dispozitive medicale pot fi utilizate acasă?

Pe lângă pulsoximetru și termometru, mai există și alte dispozitive medicale care nu necesită experiență pentru utilizare și care pot fi necesare în depistarea unor eventuale probleme în ceea ce privește starea de sănătate. Un dispozitiv care nu trebuie să lipsească din nicio casă, mai ales când printre membrii familiei există și copii, este termometrul. Mai departe, alte aparate potrivite pentru utilizarea la domiciliu sunt nebulizatoarele.

În concluzie, numeroase categorii de aparatură medicală pot fi utilizate atât în mediul profesional (la spital sau la cabinetul medical), cât și la domiciliu. Tesa Medical reunește într-o categorie dedicată aparaturii medicale numeroase astfel de echipamente, dintre care unele pot fi utilizate acasă pentru monitorizarea sănătății, mai ales la recomandarea medicului.