Arad

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro

Cât de sigură este o vacanță în Bulgaria?

Detalii

Categorie
Stiri Turism
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
1362

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Bulgaria este o țară foarte frumoasă pentru petrecerea unui sejur de vacanță dar cu siguranță și aici sunt hoți, persoane rău intenționate care pot profita de turiști. Există numeroase păreri ale turiștilor care s-au confruntat cu hoți de buzunare, sau care povestesc despre lucruri mai grave, despre furturi de bunuri și autoturisme. Chiar și atunci când închiriezi o mașină în Bulgaria poate apărea riscul ca aceasta să fie furată dacă nu este parcată într-un loc sigur, la un hotel cu parcare privată și camere video.

Din păcate furturile sunt destul de frecvente în Bulgaria, dar acest lucru se poate întâmpla și în altă țară din Europa. Cele mai multe furturi au loc în stațiunile turistice de la malul Mării Negre, în stațiunile cele mai populare, pline de români sau turiști din alte colțuri ale lumii, cum sunt: Nisipurile de Aur, Riviera, Sunny Day, Chaika, Kranevo, Albena, Balchik, Krapetz, Tyulenevo, Varna și altele. Furturi apar și în orașele mari din Bulgaria și în mijloacele de transport în comun.

Pentru a rezolva anumite neplăceri care pot să apară în Bulgaria, turiștii pot apela la serviciile lui Denislav Marinow avocat român în Bulgaria care îi poate ajuta în soluționarea problemelor pe cale amiabilă sau în judecată. Acest avocat îi va susține cu siguranță în rezolvarea problemelor legate de furturi, plata despăgubirilor sau recuperarea de bani.

Românii care merg în Bulgaria trebuie să știe că aici toate serviciile medicale sunt plătite. În cazul în care au poliță de asigurare atunci serviciul medical este realizat gratuit. Rambursarea cheltuielilor se face conform poliței de asigurare. Ei trebuie să fie pregătiți de vacanță, să aibă în bagaj și o trusă medicală de prim ajutor, cu o serie de medicamente importante – analgezice, remedii pentru indigestie, produse de protecție solară și altele –pentru a nu fi nevoiți să meargă la farmacii unde pot întâmpina probleme de comunicare.

În Bulgaria, cel mai popular mijloc de transport este autobuzul sau taxi. Desigur turiștii au posibilitatea de a închiria și mașini, chiar și pentru o zi. Ei trebuie să aibă la ei toate documentele necesare, mai ales că în Bulgaria sunt destul de frecvente controalele realizate de poliție. În caz de anumite probleme, incidente sau accidente, ei trebuie să cheme obligatoriu poliția. Cei care au dificultăți în soluționarea acestor probleme pot apela la ajutorul unui avocat în Bulgaria care cunoaște limba bulgară și engleză.

Pe drumurile din Bulgaria sunt multe radare, deci viteza regulamentară trebuie respectată. Poliția face controale frecvente și dă amenzi mereu turiștilor care nu au respectat condițiile de trafic sau care au parcat neregulamentar. Cei care parchează în locuri interzise să nu se mire dacă mașina lor va fi ridicată și dacă amenda dată va fi poate chiar exagerată. Pentru a circula cu mașina pe drumurile din Bulgaria, turiștii trebuie să plătească vigneta, care se prinde la parbrizul mașinii. Desigur ei trebuie să aibă și RCA –asigurarea obligatorie pentru orice șofer.

În Bulgaria au fost cazuri de furt de autoturisme care au provocat mari bătăi de cap turiștilor. Uneori situația a devenit foarte greu de soluționat, fapt pentru care s-a acționat în judecată. Turiștii au recurs la ajutorul avocaților pentru a da în judecată hotelul unde au avut mașina parcată.

Alte furturi au loc și în hoteluri sau chiar pe plajele de pe litoral. Sunt turiști care spun că le-au dispărut bijuterii, articole scumpe, bani și documente. Unii poate s-au confruntat cu astfel de probleme, alții este posibil doar să fi exagerat. Cert este că cei care au fost victimele acestor tâlhării au apelat la ajutorul poliției pentru a-și recupera bunurile furate. Unii chiar au recurs la acțiuni în judecată pentru a primi despăgubiri de la proprietarii de hoteluri, unde credeau că lucrurile lor sunt în siguranță. Sunt turiști care s-au plâns de furtul unor sume mari de bani, de câteva mii de euro, deși s-au cazat la un hotel care avea serviciu sigur All inclusive. Sunt păreri pro și contra, unii spun că există și furturi fictive, trucuri profesioniste din partea unor turiști din străinătate.

Foarte mare atenție trebuie să acorde turiștii și la schimbarea banilor, la casele de schimb valutar. Ei trebuie să schimbe banii în leva, iar comisioanele pot varia destul de mult de la o casă de schimb valutar la alta.

Filtre

Destinatii: Bulgaria

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning - curatenie industriala in Arad, Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea
https://pfscleaning.ro/servicii/curatenie-industriala/