Arad

Anunt Diamant EuroInstal - Calea Radnei

EuroInstal Arad - Calea Radnei - tevi, fitinguri cupru, sanitare, accesorii pentru baie
https://euro-instal.ro

Cat de periculoase sunt aritmiile și cum pot fi tratate?

Cat de periculoase sunt aritmiile și cum pot fi tratate?

Detalii

Categorie
Boli / afectiuni
Modificat
acum 2 ani si 11 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
694

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Aritmiile pot fi periculoase. Inima este unul dintre cele mai importante organe ale corpului uman, iar atunci când începe să funcționeze defectuos, poate provoca îngrijorare.

Ce este aritmia?
Simptomele aritmiei
Cauzele aritmiei
Diagnosticul de aritmie
Metode de tratament pentru aritmie cardiacă

Ce este aritmia?


Aritmia cardiacă reprezintă manifestarea unui ritm anormal al inimii. Aritmiile pot apărea atunci cand impulsurile electrice care coordonează ritmul cardiac nu circulă normal. Acest lucru face ca inima să bată prea repede, prea încet sau cu un ritm neregulat. Aproape toți oamenii pot simți uneori cum inima “sare” o bătaie sau două, în momente de teamă sau emoție sau în timpul exercițiilor fizice. Prea multă cofeină și administrarea anumitor medicamente, pot provoca palpitații cardiace, aceste tipuri de aritmii fiind de cele mai multe ori inofensive.

În timp ce cele mai multe aritmii sunt inofensive, unele pot fi grave sau chiar pot pune viața în pericol. Atunci când inima bate prea rapide, prea încet sau neregulate, atunci nu poate pompa suficient sânge pentru organism. Aritmiile pot fi asociate cu simptome grave care pot afecta starea de sănătate a persoanei. Lipsa fluxului sanguin poate afecta creierul, inima și alte organe.

Există două tipuri majore de aritmie:

  • Tahicardia - bătăile prea rapide ale inimii, mai mult de 100 de bătăi pe minut
  • Bradicardie – bătăile prea încete ale inimii, mai puțin de 60 bate pe minut.

Aritmiile sunt identificate în funcție de locul din care provin din inimă și dacă provoacă inima să bată mai încet sau mai rapid:

  • Aritmiile care încep în atrii se numesc aritmii atriale sau supraventriculare
  • Aritmiile care încep în ventricul includ tahicardia ventriculară și fibrilația ventriculară.

Atenție! Fibrilația ventriculară este cea mai frecventă cauză a stopului cardiac brusc și este fatală dacă nu este tratată în câteva minute.

Simptomele aritmiei


Aritmiile se pot manifesta fără semne sau simptome. Aritmia poate fi depistată în timpul unui examen de rutină. Simptomele unei aritmii cardiace includ:

  • o senzație de “fâlfâire” în piept -palpitații
  • bătăi rapide ale inimii – tahicardie
  • bătăi încete ale inimii – bradicardie
  • dureri în piept
  • dificultăți de respirație
  • dureri ușoare de cap
  • amețeală
  • senzație de leșin
  • oboseală.

Cauzele aritmiei


Factorii de risc și cauzele aritmiilor cardiace includ:

  • boli de inimă
  • dezechilibre electrolitice în sânge
  • anomalii structurale ale inimii
  • infecție
  • administrarea unor medicamente.

Diagnosticul de aritmie


Aritmiile pot fi greu de diagnosticat, în special tipurile care provoacă doar foarte rar simptome. Afecțiunea este diagnosticată pe baza istoricului medical și de familie, în urma unui examen fizic și a rezultatelor testelor și procedurilor specifice precum teste de sânge, radiografie toracică, EKG - electrocardiogramă care detectează și înregistrează activitatea electrică a inimii, ecocardiografie care utilizează undele sonore pentru a crea o imagine în mișcare a inimii, coronarografie, angiografie.

Metode de tratament pentru aritmie cardiacă


Tipul de tratament este indicat de către medicul specialist având în vedere starea de sănătate a persoanei și gravitatea afecțiunii. Tratamentele posibile pentru aritmia cardiacă includ:

O serie de medicamente pot fi utilizate în cazul unor aritmii, inclusiv diluanți de sânge sau medicamente care ajută la controlul ritmului cardiac. Diluanții de sânge nu tratează aritmia în sine, ci sunt utilizați pentru a preveni formarea cheagurilor care ar putea duce la accident vascular cerebral.

În timp ce medicamente sunt folosite pentru a controla ritmurile cardiace anormale, procedurile de ablatie pot vindeca unele tipuri de aritmie complet. Odată tratați, fie prin ablație, fie prin tratament medical, majoritatea oamenilor cu o problemă de ritm cardiac pot reveni la nivelurile normale de activitate.

Stimulatoarele cardiace și defibrilatoarele cardiace interne reprezintă o altă opțiune de tratament. Acestea sunt dispozitive sunt implantate chirurgical care acționează atunci când bătăile inimii se situează în afara intervalelor normale.

Atenție! Prezentarea are un caracter strict informativ.

Concluzii

Aritmiile cardiace se pot transforma într-o problemă gravă de sănătate dacă nu sunt diagnosticate și tratate la timp. În cazul în care vă confruntați cu simptome și semne ale aritmiei, consultați un medic specialist pentru a evalua starea de sănătate a inimii și variantele de tratament potrivite.

Sursa foto: pixabay.com/de/illustrations/pulslinie-gesundheitswesen-medizin-163708/

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern construit si dotat conform celor mai noi standarde europene.
https://www.brol.ro