Arad

Anunt Diamant Aradeni.ro - publicitate online

Aradeni.ro, este un catalog regional cu profil de afaceri dedicat aradenilor, cuprizand sectiunile: Servicii, Evenimente, Index de persoane, Strazi - Harta, Anunturi, Articole, Stiri, Poze. Servicii SEO.
https://www.aradeni.ro/site/publicitate/

Când o simplă durere de cap devine o afecțiune cronică

Când o simplă durere de cap devine o afecțiune cronică

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
1216

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cefaleea, durerea resimțită la nivelul capului, reprezintă una dintre cele mai frecvente dureri ce afectează 80-90% din populație. Deși atât de comună, durerea de cap reprezintă cea mai subestimată afecțiune, pe care majoritatea dintre noi fie o ignorăm, fie o tratăm în funcție de opinia farmacistului, cu diverse medicamente.

Durerile de cap, însă, pot ascunde afecțiuni al căror proces de diagnosticare și tratament poate fi solicitant atât din punct de vedere emoțional, cât și financiar, costurile medicale fiind mult mai ridicate decât în cazul prevenției. Conform specialiștilor, există cel puțin 150 de tipuri de dureri de cap și, pentru fiecare, tot atâtea cauze posibile. La nivel fizic, durerea de cap apare în urma unor semnale dintre creier, vasele de sânge și nervii din jur, care, atunci când sunt activați, transmit durerea către creier.

Ce cauzează durerile de cap?

Deși nu se știe clar cum și de ce sunt activate semnalele respective, cele mai comune dureri de cap, adică cele datorate tensiunii, pot fi asociate unor declanșatori de ordin fizic sau psihic, printre care se regăsesc:
  • Stres emotional;
  • Consumul de alcool, tutun sau fumatul pasiv;
  • Alimentație defectuoasă;
  • Tulburări de somn;
  • Consumul excesiv de medicamente;
  • Boli sau infecții virale (precum gripa, sinuzita sau otita)
  • Traumatisme craniene
  • Afecțiuni psihice precum depresia sau anxietatea.

A doua cea mai comună durere de cap, migrena, afectează aproximativ 25% dintre femei, și 8% dintre bărbați, arată datele ihateheadaches.org. Cauza migrenelor este, însă, necunoscută, fiind legată de anormalități neidentificate în anumite părți ale creierului. Diferența dintre durerea datorată tensiunii și migrenele este reprezentată de durata și simptomele extinse. Migrenele pot dura de la 4 ore până la 3 zile, iar simptomele includ, pe lângă durere la nivelul capului, feței sau al gâtului, și sensibilitatea la lumină, sunete sau mirosuri, stări de greață, lipsa poftei de mâncare și dureri abdominale. Durerile de cap pot fi datorate, totodată, și unor factori de mediu, precum zgomotul, lumina, schimbările meteo sau poluarea.


Cum putem trata durerile de cap?

Pe termen scurt, durerile pot fi tratate prin administrarea de medicamente recomandate de medic, în funcție de caracteristicile pacientului. Dacă durerile sunt, însă, cauzate de factori externi sau emoționali, nu va fi nevoie de terapie medicamentoasă, ci, mai degrabă, de reducerea factorilor de risc. Astfel, procesul de tratament poate include tehnici de managementul stresului, schimbări în alimentație sau în programul zilnic, sau exerciții fizice.

Când devine durerea de cap cronică și ce afecțiuni poate ascunde?

Durerile devin cronice atunci când se extind pe o perioadă de cel puțin trei luni, fapt ce poate semnala existența unor traumatisme sau boli sau, dimpotrivă, durerea poate fi declanșată în perioada de recuperare în urma unor afecțiuni. Durerea cronică de cap poate afecta fie una, fie ambele părți ale capului, și se prezintă sub forma unei dureri pulsatile persistente, moderată spre severă. Simptomele durerii cronice de cap includ stări de greață, vărsături, sensibilitate la lumină sau zgomot și pot fi agravate de activitatea fizică intensă.

Printre afecțiunile medicale care pot cauza durerile cronice de cap se regăsesc:
  • Afecțiuni ale vaselor de sânge de la nivelul creierului;
  • Infecții precum meningita;
  • Tumori cerebrale;
  • Leziuni cerebrale;
  • Afecțiuni oftalmologice.

Cum identificăm bolile care determină durerea cronică de cap?


Pentru evaluarea durerilor cronice și diagnosticarea unor posibile afecțiuni ce le cauzează, există mai multe tipuri de investigații. Acestea pot include o analiză a istoricului medical, un examen fizic complet, examene neurologice sau psihiatrice, care pot diagnostica depresia, insomniile sau alte afecțiuni asociate durerii.
De asemenea, există o serie de teste diagnostice utilizate pentru identificarea bolilor. Dintre acestea amintim:
  • Testele de laborator;
  • Teste imagistice (radiografii, scanări CT sau RMN, ecografii);
  • Teste de măsurare a funcției nervoase și musculare;
  • Teste vasculare.

Când durerea de cap devine cronică din cauza unei boli nediagnosticate, costurile serviciilor medicale pot fi semnificativ mai ridicate decât în cazul serviciilor medicale de prevenție. Din acest motiv, o parte din oameni ignoră durerea de cap pe o perioadă îndelungată sau aleg să o trateze superficial, ceea ce duce la agravarea bolii și la costuri mult mai mari pe termen lung.

Nu ezita să cauți asistență medicală atunci când durerea de cap devine severă sau se extinde pe o perioadă îndelungată de timp dacă aceasta este însoțită de febră, confuzie, oboseală, sau dacă se agravează în ciuda tratamentului medicamentos. Pentru a preîntâmpina costurile serviciilor medicale de diagnosticare și tratament, alege un plan de asigurare medicală privată, care poate acoperi costurile în proporție de până la 100%, atât în sistemul medical de stat, cât și în cel privat.

Printre beneficiile unui astfel de plan de asigurare de sănătate se regăsesc facilitarea accesului la clinici și specialiști de renume din sistemul privat și gama extinsă de servicii medicale și afecțiuni pentru care oferă acoperire. În cazul unui plan de asigurare medicală internațională, în baza căruia un client are acces la servicii medicale în străinatate, beneficiarul primește acoperire de până la 100% pentru prevenție, diagnostic și tratament pentru o gamă largă de afecțiuni, dar și pentru alte servicii medicale, în orice clinică din lume.

Serviciile includ:
  • Consultații medicale de rutină;
  • Analize și investigații;
  • Interventii chirurgicale;
  • Terapie recuperatorie;
  • Îngrijire maternală;
  • Ambulanță terestră și aeriană;
  • Analize complete și teste de laborator;
  • Tratament pentru cancer (spitalizare, chimioterapie și consultații asociate, radioterapie, medicamente și investigații);
  • Repatriere.

În anumite cazuri, lista serviciilor medicale acoperite de asigurarea internațională de sănătate include:
  • Tratament pentru condiții preexistente agravate;
  • Servicii stomatologice, inclusiv ortodontiție.

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro