Arad

Ca sa ajungem la fericire nu ne trebuie harta

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 10 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1207

Voteaza & Distribuie

Prezentare

”Ca sa ajungem la fericire nu ne trebuie hartă, ne trebuie suflet, trebuie să ne golim buzunarele și să ne umplem inimile, să nu mai punem piedici ci să mergem drept, să nu privim cu răceală ci să intindem o mână caldă, căci mâinile nu sunt pentru a lua, ci pentru a da, pentru a îmbrățișa, pentru a șterge lacrimi...”
Ca să fim sănătoși avem trebuință de o medicație zilnică, ceva ce să întrețină starea și funcționarea celulelor, țesuturilor, organelor, sistemelor, întregului nostru corp. Și de unde ne luăm noi suportul acesta de bună funcționare și stare? Din hrana ce o alegem, din culorile hranei noastre, din energia oferită de ea!

O porție de mâncare are o informație nutrițională și una energetică, de viață. Evident, nu toată hrana din zilele noastre mai respectă acest echilibru de informații!
De ce spun asta?
Pentru că niciodată un langoș, o bezea sau o sarma nu va avea o informație despre vitalitate, niciodată! Când facem astfel de alegeri, mult depărtate de orice informație nutrițională din natură, ca și cele date ca și exemplu mai sus, îmi sfătuiesc pacienții să se întrebe mereu:

Îmi oferă ceva această mâncare, sau doar îmi ia din energie, corpul lucrând din greu la procesarea și digestia acestor feluri de hrana puternic antropofizate?

Da, răspunsul corect este: ”nu-mi dă nimic ca și informație nutrițională, nici ca informație de susținere vitală, îmi dă – în schimb - o plăcere teribilă a gustului”!Papilele mele gustative vor fi încântate de acest răsfăț culinar (ca să nu-l numesc eșec nutrițional!).

Dacă tot aleg să mănânc ceva atât de nesănătos, și fac asta doar ca să mă bucur de gust, atunci măcar să o fac din când în când (în zile de răsfăț a gusturilor!) și să profit maxim de fiecare îmbucătură. Dacă gustul mi-l răsfăț, atunci să mestec cât mai mult fiecare bucată, doar în cavitatea bucală avem receptorii pentru gusturi, dragii mei! În stomac sau prin intestine ei nu sunt prezenți!

Astfel, cînd serviți o mâncare de acest fel, mestecați bine, bucurați-vă de o cantitate ”cu bun simț” și, cum spuneam, doar din când în când!

În alimentație, dragii mei, avem mare nevoie de BUN SIMȚ!!! Fără “bunul simț”, toate se revarsă necontrolat în adaptarea și în armonia noastră. Noi nu avem o competiție cu mâncarea noastră, avem doar o legătură de dăruire și bucurie, într-un ‘simț bun’, spre a înțelege ce ne face și ce nu ne face bine.

De modul în care trăim, de modul în care ne hrănim depinde forma noastră fizică, determinarea personală, prosperitatea și randamentul, starea psihismului nostru. Da, este un adevăr la care vă îndemn să reflectați…

Și, dragii mei, vă provoc la un exercițiu simplu: ori de câte ori mâncați ceva, gândiți-vă o clipă, este un act al plăcerii, este un act al bucuriei, o recompensă sau…o nevoie de nutrienți? Ei bine, și cum să facem asta, mă veți întreba? Dacă prima dată nu veți primi răspunsul, nu veți știi ce să vă răspundeți, prin exercițiu veți avea răspunsuri, să nu aveți îndoiala.

Practic, vă provoc la un exercițiu de conștiență, de înțelegere și apoi, acestă reprezinta mici pași spre o sănătate bună, de peste zeci de ani…
Amintiți-vă, hrana de azi reprezintă starea de sănătate de peste 10 ani!