Arad

Bruxism

Bruxism

Detalii

Categorie
Boli / afectiuni
Modificat
acum 11 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1621

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Bruxism

Bruxismul este un obicei care afecteaza un procent considerabil din populatie, aproximativ 10%. Acest obicei apare atat la copii, cat si la adulti, si se caracterizeaza prin inclestarea maxilarului si scrasnitul dintilor.

De cele mai multe ori, bruxismul apare in timpul somnului, fiind o actiune aproape imposibil de controlat. Bruxismul care apare cand o persoana este treaza se caracterizeaza prin inclestarea maxilarului, ca reactie la anumiti stimuli.

Efectele netratarii acestui obicei pot fi si pe termen scrut, dar si pe termen lung sau chiar permanente. Bruxismul poate conduce la dureri de cap, la limitarea deschiderii gurii, la mobilitatea dintilor sau la inflamatii ale gingiei. Efectele pe termen lung pot tulbura articulatia temporomandibulara sau pot provoca fracturarea dintilor.

Pentru tratarea corecta a bruxismului este necesara consultati la medicul stomatolog, acesta fiind cel care stabilileste cel mai potrivit tratament, fiecare caz fiind unic. Tratamentele sunt de mai multe feluri, poate fi indicata o guriera care se aplica noaptea si astfel musculatura va fi mai relaxata, poate fi necesar un tratament ortodontic, pot fi niste slefuiri selective sau chiar mai multe tratamente combinate.

Scopul tratamentului este protejarea dintilor, tratarea cauzei bruxismului si obtinerea unui rezultat care va ajuta la conservarea dintilor pentru cat mai mult timp.


Dentcof Timisoara
Str. Simion Bărnuțiu, nr. 62, et. 2 și 5
0256219197
office@dentcof.ro

Filtre

Tip: Afectiuni

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro