Arad

Biblioteca de acasă: cum o faci să arate perfect

Biblioteca de acasă: cum o faci să arate perfect

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 7 luni si 1 zi
Vizualizari
228

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Fiecare dintre noi este suma experiențelor, a emoțiilor și a cărților pe care le citim. Cu cât suntem cititori mai avizi, cu atât avem o viziune mai deschisă și mai amplă asupra lumii. Dacă te numeri printre cei fascinați de universurile cărților și care iubesc să colecționeze volumele citite de-a lungul anilor, e clar că ai acasă o bibliotecă. De multe ori, însă, biblioteca este însă aglomerată și parcă țipă a nemulțumire. Dacă ți se pare că și la tine e cam aceeași situație, află cum să o faci să arate perfect.

Înainte să începi amenajarea sau rearanjarea, află că există mai multe modalități prin care să păstrezi cărțile ca noi, chiar și după ani întregi de stat pe raft. Nu amplasa biblioteca pe un perete exterior, fiindcă multe cărți vor avea de suferit din cauza variațiilor de temperatură. De asemenea, încearcă să le ferești de soare, fiindcă paginile se vor întări, iar coperțile își vor pierde culoarea.

Aranjează în funcție de culori


Biblioteca este unul dintre obiectele de mobilier de living care atrage, instant, atenția. Acest lucru se datorează fie măiestriei aranjamentului, fie, dezordinii generalizate. Ca să nu cazi în capcana celei de-a doua categorii, ia-ți o zi liberă și amenajează cărțile fie în funcție de culori, de mărime sau de gen și subgen.

Îmbină cărțile cu trofeele sau statuetele

Nu demult, camerele de zi găzduiau vitrinele, acele piese de mobilier care, acum, lipsesc aproape cu desăvârșire din casele românilor. Bibliotecile sunt spațioase și generoase cu depozitarea, de aceea, sunt potrivite și pentru diversele decorațiuni. Trofeele copiilor sau poate ale tale, dar și statuete sau amintiri din călătorii exotice, toate se pot integra din loc în loc în bibliotecă. Nu le amplasa, totuși, în fața cărților pentru că riști să aglomerezi. Mai bine, rezervă-le spații separate. În acest fel, vei da impresia de mai mult spațiu și de aerisire.

Creează un colț al amintirilor

Dacă îți place să păstrezi fotografii cu tine și familia în momentele voastre frumoase, pune-le în bibliotecă, dar nu la fel de răsfirate precum celelalte obiecte de decor. Până la urmă, nu vrei ca acestea să acapareze complet decorul. Cărțile sunt în prim-plan, dar, poți crea și un micuț colț al amintirilor, unul la care să te uiți cu drag de fiecare dată.

Amenajează biblioteca în formă L

Dacă ai citit multe cărți și nu le-ai mai putut înghesui în biblioteca actuală este timpul să faci o schimbare de decor. De ce să ai o singură bibliotecă și nu două? Amenajează pe doi pereți alăturați biblioteca devenită, astfel, mult mai încăpătoare pentru a-ți găzdui toate cărțile.

Amplasează o bibliotecă înaltă până la tavan

Uneori, spațiul chiar nu este generos și trebuie să te descurci doar cu biblioteca pe care o ai. Dacă nu poți să pui pe un perete întreg o biblioteca, în spațiile înguste, dar înalte construiește cu ajutorul rafturilor o biblioteca. Amenajează, astfel încât, sus să fie cărțile pe care le-ai citit, iar, mai jos, pe cele pe care plănuiești să le citești în viitorul apropiat. Astfel, nu vei avea nevoie mai mereu de o scară.

Amenajarea armonioasa necesită timp și efort, dar rezultatul va merita. Orice metodă de aranjare ai alege, pune în practică unul dintre sfaturile de mai sus.

Sursa foto: Vivre.ro

Filtre articol

Categorie articol: Mobila si accesorii