Arad

Beneficiile Tehnicii de Eliberare Emotionala sau pe scurt E.F.T.

Beneficiile Tehnicii de Eliberare Emotionala sau pe scurt E.F.T.

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 2 ani si 2 luni
Vizualizari
525

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

EFT este un acronim care vine din limba engleza: Emotional Freedom Technique, adica Tehnici de Eliberare Emotionala. EFT-ul este o terapie noninvaziva si complementara, de eliberarea a emotiilor asa cum ii spune si numele. Face apel la principiile de baza din acupunctura, dar spre deosebire de aceasta terapie orientala, nu sunt implicate ace. In schimb se folosesc varful degetelor pentru a tapota usor, intr-o anumita secventa si anumite puncte de acupunctura. A tapota sau tapotamentul in dictionarul limbii romane este “o metoda de masaj, care consta in baterea usoara cu palma, a tesuturilor”.

Baterea usoara sau tapotamentul este o modalitate remarcabila de eficienta de a usura anxietatea, este o cale fara medicamente si fara efecte secundare.

Cel mai mare beneficiu in medicina, EFT-ul in are in tratamentele anxietatii. Sa aruncam o privire mai atenta asupra modului in care tapotamentul actioneaza si beneficiile pe care aceasta tehnica le detine in comparatie cu alte tratamente anxiolitice. Sute de studii au descoperit faptul ca acupunctura este un tratament benefic pentru multe afectiuni, inclusiv in anxietate.

In conformitate cu medicina traditionala chineza, acupunctura “lucreaza” cu energia vitala chi sau qi si rolul terapiei este de a echilibra curgerea fluxului de energie vitala prin tot corpul. Acele fine si sterile sunt introduse in anumite puncte speciale, de-a lungul canalelor de energie numite meridiane, care modifica fluxul de energie din corp si il readuce inapoi in starea de homeostazie, care este starea de echilibru si de sanatate.

Teoria din spatele tapotamentului este ca toate emotiile negative sunt cauzate de o perturbare a sistemului energetic din organism. Prin aceasta forma de batere usoara se restabileste echilibrul energetic din corpul nostru.

Se presupune ca neutralizeaza orice judecata pe care o avem despre anxietate si elimina convingerile limitative, pe care le-am dezvoltat in trecut si care contribuie la dezvoltarea anxietatii. Din aceste motive, sustinatorii acestei forme de terapii, uneori o numesc acupunctura psihologica.