Arad

Beneficiile investițiilor în irigații susținute de credite agricole

Beneficiile investițiilor în irigații susținute de credite agricole

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 4 saptamani si 5 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
316

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În condițiile în care agricultura este tot mai imprevizibilă datorită schimbărilor climatice iar lumea este tot mai preocupată de eficiență și sustenabilitate, un sistem modern de irigații reprezintă o necesitate pentru agricultorii care își doresc o dezvoltare durabilă a afacerii. Află din acest articol care sunt beneficiile unor astfel de investiții pentru o exploatație agricolă, începând de la recolte mai sănătoase, la creșterea producției și a veniturilor. Vei afla mai multe și despre modul în care un credit agricol poate facilita achiziționarea unui astfel de sistem pentru ferma ta.

Necesitatea irigațiilor în agricultură


Irigațiile reprezintă o componentă esențială în obținerea unei producții agricole de calitate. Aportul constant de apă și menținerea umidității solului sunt vitale pentru dezvoltarea sănătoasă a plantelor, stimulând creșterea acestora și obținerea de fructe și legume mai mari și mai nutritive. În plus, irigațiile pot contribui la reducerea eroziunii solului și la menținerea biodiversității. Prin menținerea umidității solului se previne eroziunea cauzată de vânt sau apă, asigurând un mediu favorabil pentru dezvoltarea microorganismelor benefice. Prin asigurarea unui aport constant de apă, irigațiile pot duce la o creștere semnificativă a recoltelor și a veniturilor obținute de fermieri.

Avantajele unei investiții în sisteme de irigații în fermă


Investițiile în sisteme de irigații pot avea un impact semnificativ asupra activității agricole dintr-o fermă. Iată câteva dintre beneficii:

  • Gestionarea eficientă a resurselor

Într-o lume în care resursele de apă devin din ce în ce mai limitate, sistemele moderne de irigații pot diminua consecințele pe care agricultura o are asupra mediului, contribuind la reducerea risipei. Prin direcționarea precisă a apei către rădăcinile plantelor se minimizează pierderile de apă prin evaporare sau scurgere.

  • Îmbunătățirea calității produselor

Plantele irigate corespunzător au o dezvoltare mai bună, ceea ce duce la obținerea unor produse agricole de calitate superioară. Irigațiile asigură o distribuție uniformă a apei și a substanțelor nutritive către rădăcinile plantelor, contribuind la obținerea unor culturi sănătoase și bogate în substanțe nutritive.

  • Creșterea productivității

Investiția într-un sistem de irigații modern permite ca plantele să fie aprovizionate cu apă corespunzător chiar și în perioadele de secetă, ceea ce duce la creșteri semnificative ale producțiilor agricole și la afaceri mai performante.

  • Înființarea culturilor suplimentare

Pentru fermierii din zona de sud a tării care doresc să crească performanțele exploatației, investiția într-un sistem de irigații eficient le permite înființarea și celei de-a doua culturi, după recoltarea culturii principale de rapiță sau cereale păioase. Veniturile suplimentare obținute le permit investiții în alte echipamente sau tehnologii moderne.

  • Profitabilitate crescută

Investițiile în sisteme de irigații pot aduce beneficii financiare semnificative fermierilor. Prin creșterea productivității și îmbunătățirea calității produselor, aceștia pot obține venituri mai mari de pe urma vânzării culturilor agricole.

Ce avantaje oferă un credit pentru irigații?


Creditul pentru irigații de la Agricover este un instrument financiar esențial pentru fermierii care doresc să investească în sisteme de irigații. Acesta acoperă toate tipurile de cheltuieli necesare pentru implementarea unui sistem de irigații, cum ar fi aducțiunea apei, punerea sub presiune și echipamentele de irigat. Acest credit se adresează în principal fermierilor care activează în sectorul vegetal, indiferent de culturile pe care le cultivă, cum ar fi culturi cerealiere, pomicole, viticole, legumicole, cartof și sfeclă de zahăr.

Ca fermier, poți beneficia de o finanțare de până la 90% din valoarea proiectului, ceea ce îți va permite să-ți realizezi planurile fără a fi nevoie de a investi întreaga sumă din surse proprii. Finanțarea este simplă și rapidă, cu un avans de doar 10%, iar perioada de creditare de maximum 60 de luni. Rambursarea este flexibilă și constă în două rate anuale. Astfel, vei putea gestiona mai bine fluxul de numerar și vei putea să planifici rambursările în funcție de ciclurile de producție și veniturile obținute.

Îmbunătățirea producției și creșterea veniturilor sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le poți obține, ca fermier, prin adoptarea unui sistem de irigații modern. Implementarea unui astfel de sistem poate duce la o creștere semnificativă a producției agricole și la îmbunătățirea calității culturilor. Prin creșterea productivității și a profitabilității vei putea realiza investiții suplimentare în tehnologii moderne și practici agricole sustenabile.

Un credit agricol poate acoperi costurile inițiale de achiziție, dar și costurile de întreținere și modernizare, ducând la creșterea eficienței și competitivității în fermă.

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern construit si dotat conform celor mai noi standarde europene.
https://www.brol.ro