Arad

Beltracchi: The Art of Forgery

Beltracchi: The Art of Forgery

Detalii film

Social links
Categorie
Filme la cinematografe
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Apartine de
Cinema Arta
Vizualizari
530

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 26 martie 201820:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare film

Beltracchi: The Art of Forgery

Timp de aproape 40 de ani, Wolfgang Beltracchi a păcălit lumea artei și a declanşat cel mai mare scandal legat de fals în artă din ultimele decenii. Expert în istoria artei, teorie și technici de pictură, a urmărit lacunele din operele unor mari artiști – printre care Max Ernst, Fernand Léger, Heinrich Campedonk, André Derain și Max Pechstein – și le-a umplut cu propriile idei. El și cu soția sa, Helene, le introduceau mai apoi în lumea artei ca lucrări originale.

Ceea ce face aceste falsuri cu adevărat unice este faptul că nu au fost niciodată copii ale unor picturi existente, ci rezultate ale imaginației lui Beltracchi, lucrări “în stilul” artiștilor faimoși la începutul secolului 20. Cu falsurile sale a păcălit experți renumiți, curatori și dealeri de artă. Acționarii Sothesby’s și Christie’s au fost înșelați, precum și staruri Hollywood, ca Steve Martin și alți colencționari din jurul lumii.

Într-un final, succesul lui Beltracchi a fost factorul care a contribuit la decăderea sa. Fiind dat drept un original de Heinrich Campedonk și aclamat de specialiști ca o lucrare cheie a modernismului, “Pictură Roșie cu Cai, 1914” a lui Beltracchi a fost vândut la o licitație pentru o sumă record de 2.8 milioane de euro. Dar aici maestrul înșelător a făcut greșeala care mai apoi l-a demascat.

Intrare liberă
Subtitrare în limba engleză

Filtre film

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta