Arad

Asociatia Romana de DodgeBall

Asociatia Romana de DodgeBall

Detalii asociatie sportiva

Adresa
Arad, Strada Ion Luca Caragiale, nr. 22
Telefon
0726182213
Categorie
Asociatii sportive
Modificat
acum 3 saptamani si 5 zile
Vizualizari
1859

Voteaza & Distribuie

Prezentare asociatie sportiva

Asociatia Romana de DodgeBall Arad

Promovam si dezvoltam Dodgeball-ul in Romania, dar si pe plan local in Arad.

Dodgeball-ul este un sport nou, distractiv, usor de invatat, care nu lasa pe nimeni pe banca, indiferent de varsta, conditie fizica, sex, sau experienta sportiva anterioara.
Daca esti profesor de sport sau insctructor este usor de implementat, si nu necesita o amenajare speciala.
Ajuta la dezvoltarea fizica, te mentine in forma, si te solicita la maxim chiar si intr-un interval scurt de timp. Iti dezvolta foarte multe abilitati, cum ar fi aruncatul, prinderea, saritura, fuga, coordonarea mana-ochi, iti dezvolta reflexele, dar si ca si caracter si disciplina.
Dodgeball-ul este un sport foarte social, unde iti poti face prieteni foarte usor, iar in plus poti arunca dupa ei cu mingi.

Furnizeaza nu doar un excelent exercitiu cardiovascular ci si de eliberare a stresului, anxietatii si agresivitatii.


DESPRE DODGEBALL

Inapoi in istorie: Dodgeball-ul este un fel de „Ratele si Vanatorii”, dar Versiunea 2.0. In acest sport FIECARE ESTE TINTA, si fiecare este vanator.

Din media - Hollywood:
Dodgeball-ul a inceput sa infloreasca si sa devina tot mai popular pe plan international in 2004, imediat dupa productia celor de la Twentieth Century Fox Film Corporation numita:Dodgeball: A True Underdog Story, o comedie cu Ben Stiller si Vince Vaughn

Tipul de sport:
Este un sport de echipa.

Terenul:
Marimea unui teren standard este de 9m x 18m (marimea unui teren de volei).
Terenul este impartit in doua de o linie de mijloc.
La inceperea unui meci, 2 echipe iau pozitie in teren, fiecare in jumatatea ei. Se poate juca indoor, outdoor si pe plaja. Dimensiuniile terenului de joc poate varia in functie de numarul de jucatori, si tipul/variatia de joc.

Scopul sportului/jocului:
Eliminarea membriilor echipei adverse lovindu-i cu mingi, prindere mingiilor aruncate de ei sau
fortarea iesirii lor din perimetrul de joc in urma aruncarii mingii spre ei.

Echipamentul de joc:
Singurul echipament de joc sunt 3-6 mingi, speciale pentru dodgeball. Numarul de mingi poate varia in functie de numarul de jucatori, si tipul/variatia de joc.

Jucatorii:
Se poate juca cu 6 jucatori in fiecare echipa (format competitional). In general sunt 2 echipe in teren. Numarul de jucatori poate varia insa dela cateva zeci, pana la cateva sute/mii de jucatori pe echipa. Se specifica care este numarul de jucatori maxim permis pe teren, si anume numarul de jucatori care au inceput jocul.
In functie de variatie: Daca un jucator este eliminat, el poate reintra in joc daca un coechipier de-al lui prinde direct in aer mingea arunca de cineva din echipa adversa (doar in cazul in care echipa lui nu are deja numarul maxim de jucatori). Jucatorii au voie sa intre in joc in ordinea in care au iesit.

Mingiile:
Mingiile de dodgeball sunt mingi de 8.5inch (baieti si adult) si de 7 inch (fete si juniori), sunt fie mingi bomflabile, cu un strat exterior de cauciuc pentru prindere usoara, fie mingi de spuma (cele mai sigure), fie mingi bomflabile cu strat de burete si material pe exterior.
In unele cazuri se aplica restrictii in ce priveste un baiat sau o fata poate arunca o anumita marime.

Reguli de joc:
Jocul incepe cu asaltul de inceput. Fiecare echipa trebuie sa trimita la mijloc cel putin 1 jucator pentru a recupera mingi. Dupa ce mingiile sunt activate, jucatorii incep sa arunce mingi in spre echipa adversa.
Cand un jucator este lovit de o minge, acel jucator este „afara”, si trebuie sa se retraga in zona de asteptare. Un jucator mai poate iesi afara daca paseste peste linia/zona de mijloc, sau iese din teren.

Daca un jucator prinde mingea aruncata de o persoana din echipa adversa, acel jucator care a aruncat mingea este „afara”, si jucatorul care a prins mingea poate chema un coechipier deja iesit, inapoi in joc.
Jucatorii pot culege mingiile „moarte” si le pot arunca la cealalta echipa. Jucatorii pot iesii din teren pentru a culege mingiile iesite din teren, dar nu le pot arunca doar atunci cand reintra in teren.O minge aruncata din afara terenului nu poate elimina un alt jucator, dar cel care a aruncat mingea poate fi eliminat dar cineva ii prinde mingea.
In functie de reguli sau de variatia de joc aleasa, mingea care se afla in posesia unui jucator poate fi folosita de acel jucator pentru a respinge mingiile aruncate spre el de catre echipa opusa.

Odată ce toți jucătorii dintr-o echipă sunt eliminați, echipa cealaltă câstigă.Orar asociatie sportiva

Luni - Vineri: 9:00 - 17:00

Filtre asociatie sportiva

Activitati: Diverse