Arad

Aromaterapia in Egiptul antic

Aromaterapia in Egiptul antic

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Vizualizari
1147

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Se considera ca egiptenii din antichitate au fost primii din lume care au inventat extractia esentelor florale si ei sunt creditati ca fiind printre primi parfumieri din istorie. Egiptenii au fost prima civilizatie care a incorporat parfumul in cultural lor. Radaciniile aromaterapiei se desfasoara de-a lungul civilizatiilor antice, in special in civilizatia egipteana. Scopul aromaterapiei este sa asigure o terapie holistica intr-o maniera in care corpul sa nu poata fi separat de minte, suflet sau de spirit.

Egiptenii erau stapani ai terapiei holistice si credeau ca frumusetea, magia si medicina sunt inseparabile. Ei recunosteau ca ingrijirea si frumusetea corpului incepeau cu curatenia corporala externa. Mirosurile neplacute erau associate cu impuritatea si mirosurile placute indicau prezenta sacrului. In nici o alta tara sau cultura a fost preocuparea cu ingrijirea corpului si infrumusetare atat de extensive incat a depasit statusul economic. Ingrijirea corporala a fost o premisa, o conditie pentru toti egiptenii. Era o practica comuna atat pentru barbati cat si pentru femei din toate clasele sociale, sa isi unga zilnic corpul ca si o forma de hidratare si protectie contra conditiilor aride.

Egiptenii din Antichitate foloseau trei metode de eliberare a aromelor:
- arderea, probabil cea mai veche metoda, acesta tehnica este evocata in cuvantul modern “parfum” care deriva de la latinescul “per fumum” care inseamna “prin intermediul fumului”.
- grasimile animale si pastele: evidentele acestora pot fi gasite in tehnica efleurajului de extragere a esentei de iasomie, tuberosa etc.
- uleiurile: in Egiptul Antic era des utilizat amestecul dintre uleiul din arborele de Moringa cu uleiul de migdale.

Urmele arheologice au aratat ca in mormantul regelui Tutankhamon, sotia faraonului avea intregul corp imbalsamat cu ulei de lotus. Se crede ca amforele din mormant contineau esenta din flori de lotus. Mormintele timpurii contineau ustensile cosmetice si de masaj iar in mormintele ulterioare contineau vase sigilate si etanse. Industria parfumurilor din Egiptul Antic a fost in mod justificat faimoasa, incat aromele acestor vase au ramas chiar si dupa ce au fost deschise mii de ani mai tarziu. Multe dintre aceste vase au fost facute din alabastru, care a fost cunoscut ca cel mai bun material pentru pastrarea aromelor.