Arad

Arădenii întreabă, meșterii răspund - cât ar trebui să coste cu adevărat un șemineu de calitate?

Arădenii întreabă, meșterii răspund - cât ar trebui să coste cu adevărat un șemineu de calitate?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 saptamani si 6 zile
Apartine de
Eben Advertising
Vizualizari
63

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Imaginează-ți situația în care casa visurilor tale este gata, dar cu toate acestea, simți că ar mai trebui adăugat ceva - acel element de efect ce va reuși să transforme o simplă locuință, într-un sanctuar intim al bunului gust stilistic, al căldurii îmbietoare și confortului sublim, demne de un loc care să se poată numi cu adevărat “acasă”! Meșterii PEFOC, dar și majoritatea decoratorilor de interior, recomandă dacă este posibil și spațiul o permite, montarea de seminee altfel care vor reuși să schimbe radical personalitatea unui cămin.

Nimic nu trezește mai multe emoții pozitive, decât atmosfera confortabilă și clipele memorabile alături de familie sau persoana iubită, la focul unui șemineu de calitate premium. Responsabile cu atmosfera caldă și primitoare, șemineele reprezintă soluția ideală pentru toți cei care vor să trăiască pe pielea lor, confortul termic absolut, dar și să experimenteze frumusețea focului și jocului de lumini de pe pereții din living sau dormitor. Trecând la subiect, meșterii sibieni de la PEFOC, ajutați de cele peste două decenii de experiență în domeniul comercializării și montajului profesional de șeminee de calitate, s-au oferit să ne răspundă transparent și fără ascunzișuri, la întrebarea: cât ne-ar costa un astfel de dispozitiv termic alternativ?

Înainte de toate, trebuie să aflați că investiția într-un focar de șemineu premium își va amortiza costurile pe termen mediu și lung, ba chiar îți va aduce profit, prin influențarea pozitivă a valorii de piață a imobilului tău. Conform studiilor realizate de către National Center for Real Estate, o casă cu șemineu tradițional sau de tip centrala pe peleti, va avea o valoare de piață mai mare cu 6 până la 12% decât o locuință cu încălzire standard! Așadar, iată un motiv în plus să descoperiți câți bani ar trebui să scoateți din buzunar, dacă vă gândiți să construiți sau să instalați un șemineu “la gata”. Astfel, am împărțit proiectul unui șemineu pe lemne, raportat la 3 dimensiuni pentru o analiză a costurilor cât mai ușor de înțeles: coșul de fum, sistemul de șemineu și designul acestuia.

Coșul de fum

Coșul de fum reprezintă o componentă extrem de importantă cu rol major în funcționarea corectă și sigură a șemineului. De aceea, nu este loc de improvizații când vine vorba de evacuarea fără riscuri a fumului. În ceea ce privește costul construcției coșului de fum, acesta este influențat de înălțime, diametru și de calitatea materialelor alese. Pentru un sistem complet de coș de fum, puteți plăti în jur de 700-1500 de euro, iar pentru manoperă, undeva între 150 și 200 de euro.

Sistemul de șemineu

În cazul construcției șemineului în sine, prețul este influențat de dimensiunea, dar și de forma acestuia. Iar dacă luăm în calcul și finisajele, atunci, cu siguranță prețul va crește pe masura pretențiilor. Pentru un focar de șemineu, prețul poate varia între 400 și 3000 euro iar materialele, undeva între 600 și 1300 de euro. Costul manoperei poate ajunge de la 600 până la 2000 de euro, însă, în stabilirea costului exact, trebuie să aveți în vedere folosirea materialelor de înaltă calitate, care să nu dăuneze sănătății pe termen lung, să vă protejeze de riscul incendiilor și să asigure o bună funcționare a întregului sistem.

Designul șemineului

Ultimul element care influențează prețul total al construcției șemineului de la A la Z este designul și integrarea șemineului în povestea arhitecturală. Pentru aceasta trebuie realizat un proiect cu detaliile necesare, ținând cont de nevoile, dorințele și preferințele clienților. Există o mulțime de modele și stiluri aspectuoase, din care puteți alege. Și în acest caz, recomandarea noastră este să apelați la profesioniști, eliminând din start, riscul de a da peste lucrări făcute de amatori. În cazul finisării șemineului, prețurile pot varia în funcție de materialele alese, de mărime și de alte detalii preferențiale precum o saltea fibra ceramica. Pentru o explicație mai concretă, de exemplu, un șemineu placat cu marmură presupune costuri mai mari decât unul îmbrăcat în cărămidă. Materiale de calitate ridicată pentru un aspect stilat și durabil vor influența costul final al finisajului, a cărui manopera poate fi cuprinsă între 200 și 1000 de euro.

După cum puteți observa, prețul final al construcției unui șemineu, variază destul de mult, fiind influențat de foarte mulți factori. Tocmai de aceea, pentru o estimare cât mai corectă este obligatoriu să apelați la o echipă de meseriași adevărați, care să se deplaseze la fața locului.

Cei de la Pefoc vor fi încântați să vă asiste în alegerea soluției termice potrivite pentru proiectul vostru și să vă explice ce presupune costul real al amenajării și construcției șemineului mult visat. Pentru și mai multe detalii despre modele și costuri, intră chiar acum pe site-ul oficial pefoc.ro și alege dintr-un stoc propriu de peste 9000 de articole de șeminee tradiționale pe lemne, șeminee pe gaz sau peleți, șeminee decorative electrice sau cu bioethanol, sobe sau coșuri de fum, alături de un întreg univers de materiale dedicate special încălzirii și confortului sublim al căminului tău!