Arad

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning - curatenie industriala in Arad, Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea
https://pfscleaning.ro/servicii/curatenie-industriala/

Arădeanul care a surprins întreaga țară în acest sfârșit de an

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
1415

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Începând din acest an, tenisul românesc mai are un exponent în afara Simonei Halep. Este vorba despre arădeanul Marius Copil, care a atins apogeul carierei calificându-se în finala turneului de la Basel, pe care a pierdut-o la mare luptă cu Roger Federer.

Născut pe 17 octombrie 1980, Copil a trecut la profesionism în anul 2008. S-a spus că părinții săi au investit 600.000 de euro pentru ca Marius să aibă tot ce îi trebuia pentru a face performanță în acest sport. „Joc tenis de la 7 ani, însă suma mi se pare exagerată. Ce pot să zic eu este că, de doi ani, mă autofinanțez, nu mai iau bani de la părinți. Tot ceea ce câștig reinvestesc în mine. Sunt mai fericit așa. Sunt bani câștigați de mine, eu plătesc tot, eu răspund pe ce anume îi cheltuiesc”, a comentat tenismenul.

An fantastic din toate punctele de vedere


Anul acesta, în special a doua parte a lui, a fost fantastic pentru sportivul român, care a devenit cunoscut în toată lumea grație parcursului de la Basel. Dincolo de faimă și de punctele ATP strânse, care l-au dus pe locul 57 în clasamentul mondial al tenismenilor (în prezent este pe locul 61), Copil a câștigat și bani: 733.000 de dolari, dintr-un total de 1,9 milioane de dolari câștigate în întreaga carieră. Adică a câștigat într-un singur an peste jumătate din suma obținută în ceilalți nouă ani de profesionism!

Un an care se termină bine poate fi continuat cu unul care să înceapă excelent. După finala din Elveția, Federer i-a propus lui Copil să se antreneze împreună la Dubai, pentru pregătirea viitorului sezon. Românul a declarat pentru Tennis World USA că a acceptat această ofertă și că va merge la Dubai: „Ne vom întâlni în perioada de pregătire la Dubai. Mi-a spus că dacă voi păstra stilul agresiv voi putea învinge mulți jucători".

De asemenea, este momentul ca Marius Copil să își găsească un manager și să renegocieze contractele, iar omul cel mai potrivit pentru a-i da un sfat este Ion Țiriac, cel care o îndrumă și pe Simona Halep. Totuși, sportivul recunoaște că este puțin probabil ca Țiriac să accepte o eventuală ofertă, din cauza agendei foarte aglomerate. „Ar fi o plăcere si o onoare, dar mai am de urcat în clasament. Mi-aș dori să am din țară pe cineva ca manager, dacă se poate ", a spus Marius Copil, care are cotă 501.0 la UniBet.ro să se impună în primul turneul de Mare Șlem al anului 2019, la Australian Open.

A refuzat să colaboreze cu mafia pariurilor


Cariera lui Marius Copil a avut și momente delicate, unul dintre ele fiind reprezentat de amenințarea cu moartea după ce a refuzat să ia bani pentru a pierde un set. A povestit chiar el, pentru „Libertatea”: „Jucătorii prinși ar trebui suspendați pe viață! Cei care fac așa ceva n-au respect pentru sport, sunt lași! Am avut o ofertă, la turneul de la Miami, ca să trântesc un meci! Dacă nu raportezi și se află că ai fost ofertat, ai probleme. Urăsc pariurile. Din cauza lor mi-am șters contul de Facebook, cele care există nu sunt ale mele. Mi l-am șters, fiindcă am primit mesaje urâte: înjurături, amenințări cu moartea, că <vin peste tine în cameră>, că te omoară!”.

Cota de popularitate a lui Marius Copil în rândul românilor a explodat în această toamnă. Cu siguranță că, de acum încolo, traseul său va fi urmărit și de cei care nu sunt împătimiți ai tenisului, așa cum performanțele Simonei Halep i-au făcut pe mulți să se uite, în premieră, la „sportul alb”.

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro