Arad

Apără-ți afacerea de incendii!

Apără-ți afacerea de incendii!

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 3 luni
Apartine de
Web Media Marketing
Vizualizari
522

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cauzat de o combustie spontană sau de aparate electrice, un incendiu poate izbucni oricând și oriunde, având urmări dezastruoase asupra afacerii tale: poate fi distrusă marfa, dar mai ales, viețile angajaților sunt în pericol.

Cum putem preveni incendiile? Simplu: reducând riscurile izbucnirii lor. În acest sens, există mai multe sfaturi de urmat:

Identifică factorii de risc!
E mai bine să previi, așa că în primul rând, trebuie să identifici factorii ce ar putea provoca un incendiu: depozitare incorectă a materialelor inflamabile, a echipamentului electric, poziționarea zonelor pentru fumat. Cel mai bine este să apelezi la un specialist autorizat care să identifice corect factorii de risc.

Desemnează o persoană responsabilă!
Odată ce ai identificat riscurile de incendiu, desemnează o persoană responsabilă care să se asigure că acestea sunt sub control. Așa vei ști că cel puțin o persoană este „pe fază” în caz de pericol și că restul personalului știe cui să se adreseze dacă observă ceva suspect.

Păstrează spațiul curat și ordonat!
Dacă păstrezi spațiul curat și bine organizat, vei avea două avantaje: în primul rând, evacuarea va fi mai simplă și în al doilea rând, va scădea riscul de combustie a materialelor explozive.

Stabilește un plan de evacuare!
Chiar dacă nu previne incendiul, un plan de evacuare bine pus la punct va reduce șansele ca cineva să fie rănit sau chiar mai rău. Rezervă o după-amiază în care să-ți instruiești angajații asupra procedurii și a planului de evacuare, astfel încât oricine să fie pregătit în caz de incendiu.

Verifică alarmele de incendiu și extinctoarele!
Verificând funcționalitatea echipamentului anti-incendiu, te asiguri că orice scânteie va fi înnăbușită în fașă, evitând transformarea sa într-un incendiu de proporții. Verifică bateriile alarmelor și asigură-te că extinctorul este bine sigilat, în condiție bună și cu presiune suficientă. Aceste măsuri de precauție pot fi îndeplinite lunar de către persoana desemnată.

Investește în uși anti-incendiu!
Ușile anti-incendiu sunt instrumente fantastice pentru a diminua daunele create de un presupus incendiu, izolând focul într-o singură cameră până la sosirea autorităților în domeniu. Astfel, vor fi protejate atât bunurile, cât și angajații. Ușile anti-incendiu pot fi conectate la alarme, astfel încât să se activeze odată cu detectarea primului semn.

Întreține ușile anti-incendiu!
Odată ce ai investit în ușile anti-incendiu, trebuie să te asiguri și că sunt bine întreținute. Este suficient să fie verificate o dată pe an de un specialist autorizat.

https://gunther-tore.ro