Arad

Apa de la robinet, o alternativa buna pentru hidratare?

Apa de la robinet, o alternativa buna pentru hidratare?

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1044

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Iată o întrebare la care poate mulți dintre noi doresc un răsuns, o lămurire. Bem sau nu bem apă de la robinet?

Așa cum este evident, sursa apei venită la robinet este diferită, fiecare localitate sau amplasament având proveniența, fie din ape de suprafețe (râuri, lacuri), sau din ape freatice de adâncime. Forajele din pânzele freatice de adâncime sunt mult mai valoroase decât apele de suprafață, chiar având o bună stare și stabilitate pentru o buna hidratare. Însă, drumul de la foraj până la robinet este o cale lungă, prin țevi mai vechi sau mai noi…

Nu este recomandată apa de la robinet
, așa ne spun specialiștii, fără alte detalii, am să afirm că nici un studiu de până acum nu recomandă apa de la robinet ca fiind o alegere sănătoasă, ori pentru un timp îndelungat.

Ce facem dacă starea financiară personală sau cea familială nu ne permite aprovizionarea cu apă din magazine și suntem nevoiți sa consumam apa de la robinet?

Avem soluții de îmbunătățire a apei de la robinet? Da, avem!

  • Înainte de a fi consumată, apa de la robinet este bine să fie filtrată (alegeți un filtru accesibil pe care vi-l permiteți), iar după filtrare păstrați apa în obiecte de CERAMICĂ. Clorul poate fi absorbit de suprafețele poroase ale ceramicii, împreună cu alți contaminanți.
  • O MONEDĂ DE ARGINT (925) ajută la eliminarea agenților patogeni existenți în apă, ajută la purificarea ei și îndepărtarea contaminanților.
  • FRUNZELE PROASPETE DE MENTĂ lăsate în apă au o mare însemnătate, doar să fie bine curățate anterior și să fie lăsate de pe o zi pe alta.
  • Câteva picături de LĂMÂIE, ori GHIMBIRUL aduc îmbunătățiri apei, schimbând Ph-ul acesteia, transformând-o într-o apa mai bună.
  • Câteva granule de SARE INTEGRALĂ MARINĂ, cu un aport de peste 50 de minerale, ajută la reechilibrarea electroliților naturali vitali.
  • Apa mai poate fi expusă și la RAZELE SOARELUI, apoi, plimbată prin gură, saliva îi va schimba tensiunea superficială, ea putând astfel să pătrundă în celule și să asigure o hidratare a acesteia.
Hidratarea insuficientă la nivel celular accelerează apariția bolilor și a bătrâneții precoce. Prevenția și terapia prin hidratare menține funcția celulară normală, metabolismul bazal optim și, în final, greutatea corporală ideală și sănătatea durabilă. O bună hidratare asigură o viață mai lungă, o gândire eficientă, reduce procesele inflamatorii generatoare de boli și ajută la detoxifierea firească a organismului.

Și, mare grijă la apa pe care o cumpărați, la felul în care ”aveți grijă” de această apă. Niciodată să nu se încălzească aceste ape îmbuteliate în plastic, niciodată să nu stea în lumina soarelui!!! Materialele de plastic, respective ambalajele de tip PET – polietilentereftalat -, umplute cu apă și expuse la căldură și lumină solară, cedează ftalați – substanțe cunoscute cu acțiune like-hormonală estrogenică.

Întotdeauna, indiferent de apa pe care o consumați, ea este indicat spre a fi pusă în vase ceramice sau de sticlă, astfel, apa este mai elegant servită și mult îmbunătățită starea ei pentru hidratre.

Este vară, anotimpul care ne solicită o mare atenție asupra hidratării eficiente, și vă îndemn să vă asigurați de un consum satisfăcător de apă, niciodată carbogazoasă sau cu gheață!

Apa este bine să fie consumată la o temperatură normal și niciodată de la frigider!

Sursa informații: ”Crezi că sștii ce bei?”, prof.dr. Mecinicopschi

O vară frumoasă și noi toți să fim sănătoși și bucuroși!

Clinica Brol Medical Center – Timișoara
0749 -194 944