Arad

Ansamblul Nota Bene - Turneu de muzica medievala cu instrumente de epoca

Detalii stire

Categorie
Stiri eveniment
Modificat
acum 3 ani si 7 luni
Vizualizari
2170

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ansamblul „Nota bene", format din Marie Schneider (flaut si fluiere) Stéphanie Petibon (viola da gamba), ambele din Franta si timisoreanul Caius Hera (laute) va sustine un concert de muzica veche folosind instrumente de epoca.

Turneul cuprinde urmatoarele orase:
- Marti, 9 Septembrie, ora 20:00, Timisoara, Domul Romano-Catolic, Piata Unirii
- Miercuri, 10 Septembrie, ora 19:00, Oravita, Teatrul Mihai Eminescu
- Joi, 11 Septembrie, ora 18:00, Hunedoara, Castelul Corvinilor
- Vineri, 12 Septembrie, ora 18:00, Deva, Casa de Cultura
- Luni, 15 Septembrie, ora 18:00, Brasov, Bastionul Tesatorilor
- Marti, 16 Septembrie, ora19:00, Tirgu Mures, Palatul Culturii
- Simbata, 20 Septembrie, ora 19:00, Carei, Palatul Casei de Cultura
- Luni, 22 Septembrie, ora 19:00, Cluj Napoca, Biserica Reformata str. Kogalniceanu -
- Joi, 25 Septembrie, ora 20:00, Arad, Biserica Minoritilor
- Vineri 26 Septembrie, ora 18:00, Radna, Biserica Sfinta Maria Radna

Ansamblul „Nota Bene" s-a nascut din intilnirea unor muzicieni francezi si romani. Ei sint pasionati de muzica veche si interpreteaza aceasta muzica pe replici ale unor instrumente istorice: flaute, laute, vihuela si viola da gamba. Prin concertele ansamblului, se doreste punerea in valoare a unor partituri foarte rare si a tehnicilor de interpretare la instrumente de epoca.

Prin turneul in Romania "Nota Bene" doreste sa scoata in evidenta repertoriul romanesc, renascentist si baroc, prin organizarea de concerte in cele mai frumoase si vechi ansambluri arhitectonice din Romania. Concertele ansamblului "Nota Bene" sint realizate cu ajutorul Ministerului Francez, Regiunii Alsacia (infratita cu vestul Romaniei), conducerea regiunii Bas-Rhin (Alsacia), Primaria orasului Strasbourg si ACAR (Asociatia Culturala Romana din Strasbourg). Datorita partenerilor ansamblului "Nota Bene", toate concertele din cadrul turneului organizat in Romania, sint cu intrare libera.

Programul este conceput ca o calatorie prin Europa in perioada renasterii si a barocului muzical: Franta, Italia, Austria, Romania etc. In repertoriul ansamblului "Nota Bene" sint incluse si unele piese compuse de compozitori care au activat in Transilvania cum ar fi: Ioan Caianu, Valentin Greff Bakfark si Johannes Honterus.