Arad

Alopecia - pierderea parului

Alopecia - pierderea parului

Detalii

Categorie
Tratamente / Operatii
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
818

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Alopecia - pierderea parului

Alopecia (caderea parului) sub diferite forme ale sale reprezinta o problema ce afecteaza atat barbatii cat si femeile. Desi cauzele sunt multiple si pot fi depistate relativ usor, terapia satisfacatoare a alopeciei este limitata.
Studiile medicale dovedesc eficienta a doar trei tipuri de terapii: medicamentoase (minoxidil si inhibitorii de 5-alpha reductaza), PRP (plasma imbogatita trombocitar) si transplantul de par.

Terapiile medicamentoase au insa reactii secundare multiple si severe, iar efectul dispare la intreruperea tratamentului.

Transplantul de par se adreseaza zonelor care nu mai prezinta foliculi pilosi, astfel incat nicio alta terapie nu mai este eficienta iar pretul este relativ ridicat.

PRP foloseste materialul biologic al pacientului, riscul efectelor secundare este practic nul iar pretul este intre 200-300 euro pe sedinta. Sunt necesare 3-4 sedinte la interval de o luna. Efectul consta atat in regenerarea foliculilor pilosi atrofiati cat si in ingrosarea firului de par, obtinand un efect de volumizare a podoabei capilare.
Pentru rezultate optime, in Centrul Medical Doctor Zaharia din Timisoara utilizam dispozitivele speciale pentru prepararea corecta a PRP, conditie obligatorie pentru o terapie de top.

Filtre

Tip: Tratamente