Arad

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Alimente alcalinizante

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 2 ani si 2 luni
Vizualizari
1203

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Alimente alcalinizante
Aceste alimente au un conținut ridicat de compuși bazici, metabolizarea lor nu generează acizi, fiind mediu alcalinizant.

Iată câteva exemple de alimente alcalinizante:
  • Fructe: banana, avocado;
  • Rădăcinoase: sfeclă, țelină, păstârnac, napi, morcovi;
  • Legumele verzi, poate ar fi fost bine să le trec primele: spanac, broccoli, rucola, salată, frunze de păpădie, fasole teci;
  • Cartofii, însă, atenție: nu prăjiți! Cartoful copt sau fiert este ”ca un pansament pentru stomac!”
  • Zerul nefermentat, dulce și proaspăt are un conținut mare de baze, bine venit mereu organismului;
  • Fructe uscate: mere, pere, curmale, smochine, stafide, curmale, cu condiția să nu fie tratate cu compuși ai sulfului, care este puternic acidifiant (E220 până la E228);
  • Migdale, laptele și piureul de migdale;
  • Și, nu în ultimul rând, apa alcalină, poate chiar apa în care stoarcem zeama de la o lamâie, iată, un remediu simplu de alcalinizare al organismului:
Nu pot să nu amintesc aici de importanța activității și mișcării organismului în stabilirea unui Ph mai bun, în general. Sedentarismul instalează acidoza metabolică, adică scăderea ph-ului sângelui sub valoarea normal fiziologică de 7,36. Ca o concluzie, pentru a stabiliza un echilibru acido-bazic, pe lângă alimentația adecvată este absolut ncesar să renunțăm la sedentarism în favoarea exercițiului fizic moderat, în spații aerisite și în natură.

Un factor extrem de acidifiant pentru fiecare dintre noi o reprezintă starea de agitație și neliniște interioară, stesul la care suntem supuși zilnic. Amintiți-vă: vi s-a întâmplat vreodtaă să vă supărați, într-o anumită situație, și să simțiți o aciditate sau balonare la nivelul stomacului? Vedeți, tot despre o aciditate la nivelul nostru general este vorba!

Mereu alegeri conștiente în dieta zilnică, în viața de zi cu zi!

Clinica Brol Timisoara
0749 194 944

Anunt Diamant Euroinstal

Euro Instal Arad - Instalatii sanitare si accesorii
https://euro-instal.ro