Aradeni.ro, este un catalog regional cu profil de afaceri dedicat aradenilor, cuprizand sectiunile: Servicii, Evenimente, Index de persoane, Strazi - Harta, Anunturi, Articole, Stiri, Poze. Servicii SEO. https://www.aradeni.ro/site/publicitate/
Legumele verzi, poate ar fi fost bine să le trec primele: spanac, broccoli, rucola, salată, frunze de păpădie, fasole teci;
Cartofii, însă, atenție: nu prăjiți! Cartoful copt sau fiert este ”ca un pansament pentru stomac!”
Zerul nefermentat, dulce și proaspăt are un conținut mare de baze, bine venit mereu organismului;
Fructe uscate: mere, pere, curmale, smochine, stafide, curmale, cu condiția să nu fie tratate cu compuși ai sulfului, care este puternic acidifiant (E220 până la E228);
Migdale, laptele și piureul de migdale;
Și, nu în ultimul rând, apa alcalină, poate chiar apa în care stoarcem zeama de la o lamâie, iată, un remediu simplu de alcalinizare al organismului:
Nu pot să nu amintesc aici de importanța activității și mișcării organismului în stabilirea unui Ph mai bun, în general. Sedentarismul instalează acidoza metabolică, adică scăderea ph-ului sângelui sub valoarea normal fiziologică de 7,36. Ca o concluzie, pentru a stabiliza un echilibru acido-bazic, pe lângă alimentația adecvată este absolut ncesar să renunțăm la sedentarism în favoarea exercițiului fizic moderat, în spații aerisite și în natură.
Un factor extrem de acidifiant pentru fiecare dintre noi o reprezintă starea de agitație și neliniște interioară, stesul la care suntem supuși zilnic. Amintiți-vă: vi s-a întâmplat vreodtaă să vă supărați, într-o anumită situație, și să simțiți o aciditate sau balonare la nivelul stomacului? Vedeți, tot despre o aciditate la nivelul nostru general este vorba!
Mereu alegeri conștiente în dieta zilnică, în viața de zi cu zi!