Arad

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning - curatenie industriala in Arad, Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea
https://pfscleaning.ro/servicii/curatenie-industriala/

Agile Software Development - reactii rapide intr-o lume in continua schimbare

Agile Software Development – reactii rapide intr-o lume in continua schimbare

Detalii

Web
https://www.infobest.ro
Social links
Categorie
Anunturi Prestari servicii
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
1420

Voteaza & Distribuie

Prezentare

De ceva timp tot auzim de metodologia agile software development in industria IT. Fie ca lucrezi in domeniul IT, ai fost la un interviu la o companie de software sau pur si simplu esti la curent cu noile tendinte in aceasta industrie, Agile este cuvantul pe care l-ai intampinat tot mai des.

Ce inseamna AGILE?


Ideea de Agile a pornit in iarna lui 2001 cand 17 minti luminate, in dezvoltarea solutilor de software, s-au intalnit sa discute despre problemele intampinate in companiile lor. Depasirea deadline-ului, nerespectarea timeline-ului si neputinta de a introduce schimbari in proiectele deja aprobate erau doar cateva dintre situatiile neplacute intampinate de acestia.

Asa s-a nascut AGILE Manifesto, un set de tehnici care au la baza 12 principii:

1.Satisfy the customer through early and continuous delivery
2.Welcome changing requirements, even in late development
3.Deliver working software frequently
4.Business people and developers work together daily
5.Build projects around motivated individuals
6.Convey information via face-to-face conversation
7.Working software is the primary measure of progress
8.Maintain a constant pace indefinitely
9.Give continuous attention to technical excellence
10.Simplify: maximize the amount of work not done
11.Teams self-organize
12.Teams retrospect and tune behavior.

Nu este de mirarea ca primul principiu Agile este strict legat de satisfactia clientului. Iar atunci cand vorbim de client, ne referim atat la cei externi cat si la internal stakeholders precum: product managers, delivery managers, sales management, marketing managers sau support managers. Avand in vedere ca anumite proiecte sunt complexe iar implementarea lor poate dura cateva luni bune, e necesar ca aceste cerinte sa fie sparte in task-uri, iar acestea sa fie integrate in sprint-uri, iar sprint-urile integrate in iteratii-in funcție de ce e necesar pentru crearea unui MVP.

Principiile 2 si 3, din setul de tehnici Agile software development, sunt strans legate intre ele. Pe parcursul procesului de dezvoltare al proiectului, apar mereu cateva schimbari iar PM trebuie sa stie sa manageruiasca conflictele, pentru a evita presiunea prea mare care va cadea inevitabil in spatele programatorilor.

Tehnica 4 din acest set Agile contureaza importanta comunicarii intre programatori si business analystii, business analyst si product manager, product manager si stakeholderii implicati si tot asa.

Tehnica 5, 8 si 11 se bazeaza pe o formula matematica simpla:

Indivizi motivați = fara presiune, deadline-uri reale, suportul tehnologic de care au nevoie, alocarea dreptului de self-organizing.

Un mediu de lucru placut, cu intelegere intre membri echipelor, fara tensiunii si orgolii este extrem de important. Tehnica 6 este simpla si usor de implementat: fara e-mailuri lungi, fara proceduri alambicate, fara sedinte interminabile.

Nu uita ca Agile promoveaza interactiunile face-to-face. Tehnica 7 si 9 ne propune un lucru simplu: orice se livreaza catre client trebuie sa fie functional! Nu exista un model perfect pentru a creste productivitatea si calitatea. Ideologia Agile este una dintre solutiile optime, care poate aduce schimbari majore in cadrul unei intreprinderi.

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern construit si dotat conform celor mai noi standarde europene.
https://www.brol.ro