Arad

Aditivii pentru curăţarea injectoarelor. Ce sunt şi cum să îi alegi?

Aditivii pentru curăţarea injectoarelor. Ce sunt şi cum să îi alegi?

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Apartine de
Bossnet
Vizualizari
107

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Impurităţile care se afla în combustibil şi depunerile care pot apărea în timp duc la încărcarea injectoarelor cu reziduuri sau ruginăori chiar la defectarea acestora. Astfel că şi performanţele autovehiculului sunt afectate. Principalele metode de curăţare a injectoarelor sunt cu ultrasunete sau cu soluţii speciale de curăţare. Ambele metode pot fi foarte eficiente, cu condiţia ca acestea să fie realizate de un profesionist. Prin urmare, şoferii care se confruntă cu astfel de probleme ale motorului trebuie să apeleze la un profesionist pentru reparaţii injectoare.

Diferenţa dintre curăţarea ultrasonică şi cea cu soluţie

Curăţarea ultrasonică a injectoarelor debutează cu verificarea acestora, unde se va observa cum funcţionează fiecare injector în parte, precum şi cantitatea de combustibil debitata. Ulterior, injectoarele sunt supuse unei băi de ultrasunete cu soluţii speciale de curăţare, etapă care poate dura chiar şi două ore. În ceea ce priveşte curăţarea cu ajutorul unor substanţe speciale, acestea sunt de fapt aditivi care se adăugă în carburant şi care au rolul de a curăţa injectoarele, care se înfundă adesea din cauza impurităţilor pe care le opresc să ajungă în motor.

Acest tip de curăţare se realizează cu ajutorul unui aparat, care circulă soluţia respectivă prin tot sistemul de alimentare, inclusiv supape sau camera de ardere. Avantajele pe care le oferă curăţarea cu aditivi constă în faptul că este rapidă şi eficientă, adică durează între 20 şi 45 de minute şi nu este nevoie ca injectoarele să fie demontate.

Cum să alegi un aditiv pentru curăţarea injectoarelor?

Aditivii de curăţare a injectoarelor au ca efecte reducerea gradului de uzură a acestora, îndepărtarea depunerilor şi reducerea consmului de combustibil, ducând totodată la îmbunătăţirea performanţelor maşinii. Astfel, dacă acest tip de curăţare este utilizat periodic, motorul maşinii poate fi menţinut într-o stare foarte bună.

Pe piaţa soluţiilor destinate industriei auto există o mulţime de sortimente de aditivi pentru combustibil cu rol de curăţare a injectoarelor. Din acest motiv, alegerea unei astfel de soluţii poate fi foarte dificilă. Unul dintre criteriile de care ar trebui ţinut cont la alegerea aditivului este legat de formula pe care aceasta o are, în funcţie de care variază şi eficientă soluţiei respective. De exemplu, soluţiile cu formula uşoară sunt recomandate sistemelor de injecţie care nu prezintă depuneri sau acestea sunt superficiale.

În schimb, cei care au nevoie de o curăţare mai puternică trebuie să aleagă o soluţie cu o formulă mai agresivă. Aceasta va îndepărta astfel toate depunerile, chiar şi pe cele de carbon, care apar în camerele de ardere sau pe supapele de transmisie. De asemenea, trebuie să se ţină cont şi de compatibilitatea pe care aditivul o are cu combustibilul utilizat sau cu sistemul de injecţie al maşinii. În plus, un alt criteriu de luat în seama este legat de cantitatea necesară şi de modul de utilizare a soluţiei, aceste informaţii fiind disponibile pe eticheta produsului.

Utilizarea unor aditivi pentru curăţarea injectoarelor este esenţială, indiferent că se aleg cei care ar trebui utilizaţi o dată la 5000 km sau cei recomandaţi la 25.000 sau chiar 30.000 km, pentru menţinerea motorului într-o stare cât mai bună.