Arad

Adevarul despre hrana si starea de sanatate…

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 10 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1058

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Adevărul despre hrana și starea de sănătate…

Când trăim într-un sistem, absorbim un sistem și gândim într-un sistem.” James W. Douglass

În prezent, cercetările întinse pe perioade de jumătate de secol – cum este și studiul Dr. C. Campbel -, ne arată că nu-i nevoie de progrese medicale sau manipulări genetice pentru a obține, menține și restabili o sănătate optimă. Hrana de zi cu zi este cel mai firesc și evident susținător al sănătății:

  • hrana de zi cu zi este medicamentul firesc pe care-l luăm, spre buna și optima noastră funcționare;
  • alimentele pe care le consumăm ne feresc și ne vindecă poate mai rapid, însă cu siguranță mult mai profund decât cele mai scumpe medicamente prescrise vreodată; iar efectele secundare sunt exclusiv pozitive!
  • alegerile alimentare pot preveni sau pot declanșa apariția cancerului, diabetului de tip 2, bolile cardio-vasculare, degenerescența maculară, migrenele, disfuncțiile erectile și artrita;
  • oricând putem spune ”da, înțeleg cât de important este cum mă hrănesc, chiar de azi voi aduce schimbarea în viața și în farfuria mea, conștient fiind de importanța acesteia.”
Cel mai trist aspect al vieții din momentul prezent este că știința adună informație mai rapid decât adună societatea înțelepciune. - Isaac Asimov

Cercetările asupra felului în care influențează hrana bolile de inimă au pornit cu aproape 70 de ani în urmă, atunci când doi medici cardiologi, Laster Morrison și John Gofman, au întreprins studii între anii 1940-1950. Au oferit pacienților o alimentație cu puține grăsimi și colesterol, cu o dietă săracă în produse de origine animală și au constatat că recidivele celor ce suferiseră un atac de cord anterior au fost practic anulate, în urma acestui regim alimentar. Nathan Pritikin a realizat același studiu între anii 1960-1970, iar medicii Esselstyn și Dean Ornish au început aceeași cercetare între anii 1980-1990. Fiecare dintre cei doi au lucrat separat și ambii au demonstrat că o alimentație integrală, vegetariană, bogată în carbohidrați complecși, a combătut și chiar a adus un regres bolilor de inimă în stadiul avansat.

În ”Studiul China” este prezentat elaborat efectul proteinei de și a colesterolului din hrana de origine animală, efectele acestora asupra sistemului cardio-vascular, asupra bolilor coronariene și nu numai.
”Cazeina, care pentru decenii a fost considerată cea mai respectată și apreciată proteină, favorizează în mod convingător și dramatic cancerul. Chiar și astăzi, nimeni nu vrea să afirme evidența – ”cazeina este cel mai relevant carcinogen chimic identificat vreodată.” Implicațiile acestei descoperiri ”eretice”, ca și cele ale colesterolului sanguine scăzut din China rurală, s-au numărat printre ”multiplele puncte pivotale pe care s-au sprijinit noile modalități de a înțelege legătura dintre alimentație și sănătate.” Dr. Colin Campbell

Prima mare problemă pentru noi oamenii, bărbați și femei, este nu să învățăm, ci să ne dezvățăm.” Gloria Steinem

Dr. Lavinia Bratu - Nutriționist – Clinica Brol Timișoara
Fitoterapeut, Formator, Consilier de dezvoltare personală
0749 194 944