Arad

Anunt Diamant Aradeni.ro - publicitate online

Aradeni.ro, este un catalog regional cu profil de afaceri dedicat aradenilor, cuprizand sectiunile: Servicii, Evenimente, Index de persoane, Strazi - Harta, Anunturi, Articole, Stiri, Poze. Servicii SEO.
https://www.aradeni.ro/site/publicitate/

Achizitionarea unei masini prin leasing, fara plata vreunui avans – analiza criterii si optiuni de creditare

Achizitionarea unei masini prin leasing, fara plata vreunui avans – analiza criterii si optiuni de creditare

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
1311

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Piaţa de creditare din România pentru achiziţionarea de maşini este din ce în ce mai ofertantă, chiar şi pentru persoanele care nu dispun de banii necesari pentru a achita avansul necesar cumpărării unui autovehicul. Ceea ce este mai interesant este faptul că astăzi există destul de multe opţiuni de leasing auto fără avans, atât prin intermediul băncilor, cât mai ales al instituţiilor nebancare. Acestea sunt dispuse să se dispenseze de procentul de 15% necesar ca avans pentru un contract de leasing şi sunt disponibile pentru a acorda împrumutul doar pe baza bonităţii financiare a celui care-l solicită.

Leasingul prin bancă versus leasingul printr-o instituţie nebancară


Băncile sunt ceva mai flexibile în ceea ce priveşte valoarea dobânzii aplicate unui contract de leasing, dar, spre deosebire de instituţiile nebancare, acestea solicită un număr foarte mare de documente şi sunt foarte stricte în ceea ce priveşte nivelul de bonitate financiară al clientului şi mai ales în ceea ce priveşte istoricul bancar pe care acesta îl are. De aceea, din start, persoanele cu venituri sub valoarea medie pot avea suprize neplăcute în ceea ce priveşte acordarea împrumutului pentru maşină. În plus, pe lângă timpul de aşteptare care este destul de îndelungat comparativ cu instituţiile nebancare, banca poate solicita clienţilor ca aceştia să-şi mute salariul la respectiva unitate pentru a avea de unde să-şi tragă ratele în cazul în care clientul “uită” sau întârzie cu plata acestora.

De partea cealaltă, instituţiile nebancare sunt ceva mai inflexibile în ceea ce priveşte valoarea dobânzii (care poate ajunge până la rata anuală de peste 35%, comparativ cu o valoare de 9,25-11,5% cât este cea a unei bănci), dar sunt foarte flexibile în ceea ce priveşte condiţiile de acordare a împrumutului. Astfel, în cazul în care solicitantul aplică pentru obţinerea unui împrumut de tip leasing, acesta nu va fi nevoit să stea la rând pentru a intra în discuţii cu un reprezentant al băncii, ci va completa un formular online, în care îşi va trece datele personale, pe cele financiare şi pe cele ale maşinii pe care intenţionează să o cumpere.

Pe baza acestui formular, solicitarea este preluată de sistem, analizată, studiată şi raportată la ofertele disponibile, iar în cazul în care datele furnizate se pliază pe vreuna dintre oferte, atunci împrumutul se află în faza de pre-aprobare. În momentul acesta, clientului îi vor fi solicitate un număr minim de acte prin care-şi dovedeşte calitatea de salariat sau din care se reiasă că realizează venituri, precum şi alte documente pe care creditorul consideră că are nevoie pentru a-i acorda împrumutul. Întreaga procedură nu durează mai mult de o oră, iar banii îi vor fi viraţi acestuia în termen de 24 de ore.

Asemenea unora dintre bănci şi aceste companii nebancare sunt maleabile în ceea ce priveşte avansul, astfel încât o mulţime de opţiuni de împrumut auto sunt disponibile pentru românii care sunt interesaţi de achiziţionarea unei maşini în leasing. Mai mult decât atât, în această perioadă în care legislaţia în ceea ce priveşte sistemul de taxe şi impozite este ceva mai relaxată (au fost eliminate taxe precum timbrul de mediu, etc.), românilor le va fi mai uşor să achiziţioneze autoturismul pe care şi-l doresc.

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern construit si dotat conform celor mai noi standarde europene.
https://www.brol.ro