Arad

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern construit si dotat conform celor mai noi standarde europene.
https://www.brol.ro

862.438 de euro din redirecționarea a 20% din impozitul pe profit al companiilor au salvat vieți în maternități

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
1769

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Deși numărul companiilor care au înțeles importanța redirecționării a 20% din impozitul pe profit către cauze sociale a crescut în ultimii patru ani, nu toate companiile au apelat la acest instrument crucial pentru programele pe care organizațiile neguvernamentale le derulează în folosul celor mai stringente nevoi ale societății. Organizația Salvați Copiii România a colectat, în perioada 2012 – 2015, suma totală de 862.438 de euro, fonduri folosite pentru dotarea maternităților din România, astfel încât copiii care se nasc prematur să primească asisțență medicală imediată și de calitate, pentru a supraviețui.

Efortul Organizației Salvați Copiii de a spijini maternitățile în a asigura tratament medical adecvat și imediat copiilor născuți prematur este consistent, iar progresul este vizibil: în șase ani, rata mortalității infantile a scăzut, dar a rămas în continuare una care plasează România pe primul loc din Uniunea Europeană. Astfel, în 2010, la startul programului Salvați Copiii de reducere a mortalității infantile, România înregistra o rată a mortalităţii infantile de 9,8 la mia de copii născuți vii. În doar 5 ani, țara noastră a coborât până la o rată de de 8 la 1000 de nou-născuţi vii, în 2015.

În județele din Vestul țării se remarcă aceeași dinamică, media de mortalitate infantilă din regiune fiind de 8,1 la mie. Astfel, potrivit datelor Ministerului Sănătății (Institutul Național de Sănătate Publică, Centrul Național de Statistică și Informatică în Sănătate Publică), în județul Caraș-Severin rata mortalității infantile de 12,8 la mie, depășește cu mult media națională, fiind pe locul II în topul negativ pe țară.

Județul Arad marchează o scădere semnificativă a ratei mortalității infantile, unde, în 2015, aceasta a ajuns la la 6,5 la mie, față de 8,4 la mie, în 2014. Județele Timiș și Hunedoara păstrează aceleași valori ca anul trecut, respectiv 7,5 și 7,9 la mie.

Acest progres se datorează și felului în care companiile înțeleg responsabilitatea socială, iar instrumentul redirecționării celor 20 de procente din venit către programe sociale le este la îndemână. O companie poate, la propriu, să salveze viața unor copii născuți prematur doar făcând acest gest, care nu necesită efort, ci solidaritate și conștientizare”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvați Copiii România.
Salvaţi Copiii a ajuns până acum în zona de Vest a ţării cu 51 de echipamente necesare supravieţuirii nou-născuţilor, în valoare de 312.000 euro, în localităţile: Arad, Caransebeș, Reșița, Oravița, Hunedoara, Petroșani, Hațeg, Timișoara.
Pentru ca dinamica rezultatelor pozitive să fie menținută, Salvați Copiii România va continua dotarea maternităților.
Dacă, în 2012, 125 de companii au redirecționat 20% din impozitul pe profit către cauzele sociale ale Organizației Salvați Copiii România, suma totală fiind de 106.800 de euro, anul trecut numărul companiilor a crescut la 246, fondurile astfel colectate însumând 317.335 de euro. În 2013, suma a fost de 208.561 deeuro, iar în 2014 de 229.742 euro.

Sara, Nicole și Sofia s-au născut la maternitatea Filantropia. Cea mai puternică a venit pe lume Sara: 1050 grame. Cea mai vulnerabilă a fost Sofia, care cântărea la naștere numai puțin peste 800 de grame.Au avut șansa ca în maternitate să existe, în acea zi, trei incubatoare disponibile. Fără incubator, niciuna dintre ele nu ar fi reușit. Pentru Sofia a fost și mai greu: fetița a avut nevoie de suport respirator și întâmplarea cea bună a făcut să existe un ventilator donat cu puțină vreme înainte de Salvați Copiii maternității Filantropia. Peste patru zile, cele trei surori vor merge acasă, la puțin peste 50 de kilometri de București. La cea mai apropiată maternitate de casa lor, nu există, încă, aparatura medicală care le-ar fi ținut în viață până astăzi, când respiră singure.
Potrivit datelor furnizate de ANAF și citate într-un studiu realizat de HOSPICE Casa Speranței, EY Romania și Asociația pentru Relații Comunitare, 137.909 de societăți comerciale au realizat profit în 2012. Dintre acestea, 21%, adică 28.545, au înregistrat cheltuieli de sponsorizare, mecenat sau cu burse private, suma totală direcționată anul trecut fiind de peste 554 de milioane de lei.

Până acum, datorită investițiilor făcute de Salvați Copiii România, în valoare de 8.700.000 lei, 24.000 de nou-născuți au primit o șansă la viață, pentru că au primit asistență medicală adecvată.

Pentru că viața unor copii care se luptă să trăiască depinde de investiția pe care o facem în maternități, Salvați Copiii România lansează un apel către companiile din Romania de a direcţiona 20% din impozitul pe profit către o cauză vitală: dotarea cu echipamente a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi din România. Persoanele juridice care doresc să sprijine acest demers pot descărca formularul precompletat cu datele de identificare ale organizaţiei aici. Trebuie menționat faptul că această cheltuială este deductibilă, costurile pentru companii fiind zero. Suma direcționată nu poate fi mai mare de cinci la mie din cifra de afaceri și nu poate depăși 20% din impozitul pe profitul datorat statului, iar plățile trebuie făcute până la 31 decembrie 2016.

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro