Arad

560 pachete cu țigări netimbrate și 5.226 bucăți petarde, au fost confiscate

560 pachete cu țigări netimbrate și 5.226 bucăți petarde, au fost confiscate

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 2 ani si 11 luni
Apartine de
Jandarmeria Arad
Vizualizari
528

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În urma unor acțiuni desfășurate în perioada 24-31 decembrie a.c., pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit cu materiale pirotehnice și produse accizabile, jandarmii au depistat în flagrant două persoane care ofereau spre comercializare 560 pachete cu țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător și trei persoane care dețineau și comercializau 5.226 bucăți articole pirotehnice.

Persoanele în cauză au fost depistate în zona piețelor din municipiul Arad. O persoană avea depozitate țigări netimbrate și articole pirotehnice, într-o anexă improvizată lângă Piața Mihai Viteazul.

Pe numele celor cinci persoane, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteiași desfășurarea de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.
Țigările netimbrate și articolele pirotehnice, au fost ridicate în vederea confiscării.
De asemenea 36 de persoane au fost sancționate cu amenzi contravenționale în valoare de peste 10.000 lei, pentru încălcarea normelor de conviețuire socială și desfășurarea de activități ilicite de comerț.

Jandarmeria Arad recomandă cetățenilor să nu folosească materiale pirotehnice deoarece acestea reprezintă un real pericol pentru integritatea corporală și poate duce chiar și la pierderi de vieți omenești.