Arad

5 semne care îți arată că ai nevoie de o nouă pereche de ochelari

5 semne care îți arată că ai nevoie de o nouă pereche de ochelari

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 2 luni si 6 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
114

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cât timp a trecut de când ai achiziționat ochelarii actuali? Este necesar să îi schimbi? Află ce semne și simptome oculare indică nevoia de a merge la un nou control optometric pentru determinarea dioptriilor și înlocuirea lentilele de vedere.

Cât de des trebuie să schimbi ochelarii de vedere?


În cazul în care dioptriile rămân constante, intervalul recomandat de specialiștii în optometrie pentru schimbarea lentilelor de vedere este de cel mult 2 ani, deoarece suprafața acestora suferă de-a lungul timpului microzgârieturi și, totodată, tratamentele aplicate își pierd din eficiență. Înainte de a face o nouă achiziție, este necesar să reînnoiești prescripția. Programează-te în optica Arad la un consult optometric gratuit!

Cum îți dai seama că ai nevoie de alți ochelari de vedere?


Dacă au trecut 2 ani de la achiziționarea ochelarilor, ramele s-au deteriorat ori au devenit incomode, lentilele s-au spart ori s-au zgâriat, este timpul să înlocuiești perechea cu una nouă. Iată alte 5 motive care îți arată că trebuie să mergi iarăși la optometrist.
1. Vezi în ceață
Începi să vezi încețoșat de aproape, la depărtare sau indiferent de distanță, chiar dacă porți ochelari? Poate fi un semn că dioptriile ochilor tăi s-au modificat de la ultimul control. Dacă abia ai achiziționat perechea și a trecut perioada normală de acomodare, iar corecția vederii este una defectuoasă, mergi din nou la un consult.
2. Mijești ochii
Strângerea parțială a pleoapelor în încercarea de a vedea mai bine poate fi, de asemenea, un semn că dioptriile tale nu se potrivesc cu ochelarii actuali. Un alt indiciu ar fi clipitul des, care reprezintă tot o modalitatea de îmbunătățire a focalizării privirii asupra obiectelor de la diferite distanțe față de ochi.
3. Ai dureri de cap frecvente
Uneori, durerile de cap pot fi asociate cu problemele de vedere. Dacă te confrunți adesea cu acest simptom și ai eliminat alte cauze posibile, este indicat să verifici la un control optometric dacă dioptriile tale au rămas la fel ori s-au modificat.
4. Îți simți ochii obosiți sau încordați
Dacă resimți o oboseală oculară mai intensă decât de obicei, cu toate că îți desfășori zilele în aproximativ același fel, ar trebui să îți ridice un semn de întrebare legat de eficiența ochelarilor. În plus, încordarea mușchilor din jurul ochilor poate ascunde încercarea de a îmbunătăți focalizarea.
5. Ochii sunt sensibili la lumină
Când dioptriile s-au modificat și ochii devin suprasolicitați, poate apărea o sensibilitate mai mare la lumină. Cauzele pentru fotofobie sunt multiple, iar din acest motiv este nevoie de un consult de specialitate, în urma căruia să știi dacă trebuie să înlocuiești lentilele de vedere sau te confrunți cu o altă problemă.

Te-ai decis dacă este timpul să schimbi ochelarii de vedere? Nu lăsa să treacă o perioadă mai lungă de 2 ani de la ultima achiziție și acordă atenție semnelor și simptomelor oculare care pot indica modificări ale dioptriilor. De asemena, ai grijă de perechea actuală și păstreaz-o în condiție cât mai bună, astfel încât să nu îți provoace disconfort până când va trebui să o înlocuiești.

Sursă foto: freepik.com