Arad

5 idei de organizare a obiectelor în baie

5 idei de organizare a obiectelor în baie

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 3 saptamani si 3 zile
Vizualizari
64

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Băile cele mai confortabile sunt cele în care elementele sanitare și mobilierul conlucrează, iar obiectele sunt cât se poate de bine organizate. În funcție de mărimea băilor există o multitudine de moduri prin care băile pot fi organizate, iar dacă ai nevoie de inspirație, iată câteva idei care să te ajute.

Adoptă un stil potrivit băii tale

Înainte de a alege mobilierul și obiectele sanitare ar trebui să alegi un stil care să definească acest spațiu. Poți găsi dulapuri de baie pe site-ul MatHaus.ro care să se potrivească stilului scandinav sau stilului clasic, dar și stilurilor mai complexe, cum ar fi stilul industrial. De asemenea, chiar și obiectele de utilare pot fi alese în concordanță cu stilul, iar acest lucru te va ajuta să organizezi toate lucrurile mai ușor, pentru a le găsi cu o la fel de mare lejeritate. Poți găsi dulapuri suspendate sau corpuri de bază, pe care le vei putea poziționa la nivelul peretelui, pe pardoseală.

Folosește obiecte sanitare suspendate pentru un plus de spațiu

Obiectele suspendate crează impresia că spațiul este mai amplu și în plus îți permit să cureți mai ușor sub acestea. Obiectele suspendate sunt elegante și stilate și transferă această declarație de stil și băilor. Poți alege chiuvete, lavoare și vase de toaletă suspendate, iar acestea vor ocupa mai puțin spațiu față de obiectele de utilare convenționale. Un aspect esențial, relaționat de obiectele sanitare, este și alegerea culorilor pentru baia ta. În general în baie se preferă nuanțele deschise, care să aibă un impact semnificativ asupra spațiului. Este important să nu folosești mai multe culori, pentru fiecare obiect în parte, tocmai pentru a păstra o constanță a aspectului. De asemenea, este recomandat să alegi accesoriile băii în aceeași culoare, adică dulapurile, colacul toaletei sau dispenserele.

Folosește o lumină potrivită


Cu ajutorul luminii poți face ca spațiul tău să arate mai organizat, așa că este o idee bună să montezi corpuri de iluminat potrivite. Optează pentru candelabre pentru băile mai ample și pentru aplice în cazul băilor de mici dimensiuni. Pentru un joc de lumini eficient, care să scoată cât mai bine în evidență zonele băii tale, alege benzi cu LED sau spoturi montate în scafe.

Folosește dulapuri, organizatoare și polițe pentru accesoriile de bai

Într-o baie organizată dulapurile joacă un rol foarte important, deoarece în acest spațiu există o multitudine de produse care necesită depozitare. Folosește pentru acestea organizatoare generoase, pe care să le poți monta în dulapuri. De asemenea, alege polițe de mărimi potrivite, cu ajutorul cărora să creezi un spațiu estetic, dar și potrivit depozitării micilor obiecte de baie. Spre exemplu șervețelele, prosoapele sau rezervele de produse de baie pot fi depozitate pe polițe suspendate, în vreme ce prosoapele de baie pot fi depozitate în dulapuri la sol, în sertare. Tot în dulapuri poți depozita și produsele de igienă, având grijă la felul în care le dispui, pentru a avea acces rapid la acestea.

Optează pentru o cadă sau cădiță de duș potrivită

Aspectul zonei aferente proceselor de igienă depinde foarte mult de dimensiunea băii. Pentru amenajarea unei băi mici poți opta pentru o cabină de duș cu uși glisante sau pentru o cădiță tip freestand, de dimensiuni mai mici. În cazul băilor mari poți alege căzi uzuale, elegante și generoase, pe care le poți monta pe lungimea unui perete sau chiar în mijlocul băii.

Organizarea băii nu este un proces dificil, însă din punct de vedere stilistic este nevoie să fii atent la toate aceste criterii de amenajare. Alege produsele care se potrivesc băii tale și nu uita să investești în calitatea acestora. Cu cât obiectele de baie vor fi mai calitative și mai organizate, cu atât aspectul băii tale va fi grozav pentru cât mai mult timp.

Sursa foto: unsplash.com/photos/g51F6-WYzyU

Filtre articol

Categorie articol: Amenajari