Arad

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

5 avantaje pe care ți le oferă un depozit bancar flexibil

5 avantaje pe care ți le oferă un depozit bancar flexibil

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 3 luni si 4 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
331

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Depozitul bancar flexibil este o variantă de economisire la dispoziția tuturor pentru planificarea resurselor financiare, astfel încât proiectele să prindă contur sau să poată fi dezvoltate. Depozitul bancar flexibil este o soluție personalizată, deoarece poți decide termenul acestuia și, în plus, ai posibilitatea să suplimentezi valoarea oricând. Decizia îți aparține, însă, nu uita să ai în vedere motivul economisirii.

Proiectele și planurile de viitor pot fi duse la îndeplinire și cu ajutorul depozitelor bancare flexibile. Pentru economii smart ai nevoie și de ajutorul potrivit, adică trebuie să profiți de toate oportunitățile oferite de un astfel de produs de economisire. Îți prezentăm în acest material avantajele unui depozit bancar flexibil, pentru ca tu să fii informat și să alegi cunoscând toate informațiile necesare.

1. Termen variabil


Un depozit bancar flexibil prezintă marele avantaj de a fi constituit pentru o anumită perioadă care nu este impusă de bancă. Cu un depozit tu decizi de la Alphabank.ro poți opta pentru termenul depozitului care poate fi cuprins între 30 și 365 de zile. Ce înseamnă acest lucru pentru tine? Că poți alege orice termen potrivit nevoilor. Poate fi vorba de 112 zile, de 222 de zile sau oricare altă perioadă care să ofere flexibilitate proiectelor tale. Acest ajutor vine în întâmpinarea unor nevoi diferite, motiv pentru care opțiunea poate fi cu adevărat rentabilă dacă îți faci calculele de la început și nu te răzgândești pe parcurs.

2. Bani în plus


Scopul constituirii unui depozit bancar flexibil este în principal să ai mai mulți bani. Ai la dispoziție varianta de economisire în lei, dar și pe cea în euro. La fel de bine un depozit bancar flexibil poate fi o plasă de siguranță, adică fonduri de care nu te atingi, dar în eventualitatea unor probleme viitoare îți pot servi necesităților. Dobânzile sunt avantajoase pentru un depozit bancar flexibil, comparativ cu alte soluții de economisire, ceea ce face acest produs destul de previzibil și fără riscuri.

3. Suplimentarea valorii depozitului inițial


Ai această posibilitate pe parcursul anului. Suma minimă de constituire a depozitului este de 500 de lei sau de 100 de euro. Dacă vrei să suplimentezi valoarea depozitului inițial o poți face în orice moment până la scadență cu mențiunea că se aplică aceeași rată de dobândă ca cea din momentul constituirii depozitului. De asemenea, trebuie să ai în vedere că acest avantaj de suplimentare a valorii depozitului inițial limitează suma tuturor alimentărilor ulterioare la valoarea de început, adică maximum 100.000 de euro sau 450.000 de lei, iar suma minimă a fiecărei alimentări este de 100 de euro, respectiv 500 de lei.

4. Cotă de impozitare standard


Potrivit legii din România, cota de impozitare pentru depozitele bancare flexibile este standard, diferențele sunt în privința rezidenței:

  • în cazul persoanelor fizice rezidente fiscal în România, cota este de 10%;
  • în cazul persoanelor fizice nerezidente fiscal în România, cota de impozitare se stabilește astfel:
    • în cazul în care între România și țara de rezidență a beneficiarului venitului din dobânzi există încheiată o Convenție de evitare a dublei impuneri și beneficiarul venitului din dobânzi prezintă certificat de rezidență fiscală eliberat de autoritatea fiscală din țara sa de rezidență fiscală, atunci se aplică cota de impozitare cea mai favorabilă (cea mai mică) între cea prevăzută în legislația română și cea prevăzută în Convențiile de evitare a dublei impuneri;
    • în cazul în care între România și țara de rezidență a beneficiarului venitului din dobânzi există încheiată o Convenție de evitare a dublei impuneri, dar beneficiarul venitului din dobânzi NU prezintă certificat de rezidență fiscală, atunci se aplică cota de impozit prevăzută de legislația română (începând cu 01.01.2021 cota este 10%);
    • în cazul în care NU există Convenție de evitare a dublei impuneri, se aplică cota de impozit prevăzută de legislația română (în prezent 16%).

5. Aplicare online


Acum este mult mai simplu să optezi pentru constituirea unui depozit bancar flexibil prin aplicare online. Fără drumuri la bancă, fără timp pierdut, poți solicita constituirea depozitului de oriunde, oricând. Completând formularul online direct pe site-ul băncii, vei fi contactat în cel mai scurt timp de un reprezentant al instituției pentru clarificări și pentru consiliere adecvată.

Dacă varianta online nu te convinge, poți programa o întâlnire la cea mai apropiată agenție de tine pentru ca un reprezentant al băncii să îți poată oferi răspunsuri la toate întrebările pe care le ai, astfel încât să poți lua o decizie în avantajul tău.

Planurile pot fi uneori dificil de realizat. Un depozit bancar flexibil constituit în lei sau euro, pe o perioadă pe care tu o consideri oportună poate să îți ofere avantajele de care ai nevoie, trebuie doar să te documentezi foarte bine înainte de a opta pentru una dintre variantele disponibile.

Anunt Diamant EuroInstal - Calea Radnei

EuroInstal Arad - Calea Radnei - tevi, fitinguri cupru, sanitare, accesorii pentru baie
https://euro-instal.ro