Arad

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern construit si dotat conform celor mai noi standarde europene.
https://www.brol.ro

3 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să apelezi la operația de micșorare a sânilor

3 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să apelezi la operația de micșorare a sânilor

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 10 luni si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
209

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Operația de micșorare a sânilor, cunoscută și sub numele de mamoplastie de reducție, este o intervenție chirurgicală ce are ca scop reducerea dimensiunii și a greutății sânilor. Această procedură contribuie la scăderea disconfortului fizic dar și la îmbunătățirea aspectului sânilor. Studiile arată că peste 95% dintre femeile care au apelat la o astfel de intervenție au fost mulțumite de rezultatele obținute [1]. Dacă și tu iei în considerare o procedură de reducere a dimensiunii sânilor, iată câteva aspecte pe care trebuie să le cunoști.

1. Ai nevoie de o consultație de specialitate realizată de către un chirurg estetician


Primul pas pe care trebuie să îl urmezi pentru a descoperi dacă poți opta pentru o operație de micșorare a sânilor este consultarea unui medic specialist. Acesta va discuta cu tine despre istoricul tău medical, tratamentele pe care le urmezi în prezent, dar și așteptările pe care le ai de la această procedură. Veți vorbi despre potențialele riscuri, iar medicul îți va examina și măsura sânii.

Este posibil că această procedură să nu fie recomandată pentru tine dacă suferi de anumite afecțiuni cronice decompensate, sau urmezi un tratament care poate influența buna desfășurare a operației. De asemenea, dacă ți-ai propus să slăbești semnificativ sau să ai copii în următoarea perioadă, este posibil ca medicul să recomande amânarea procedurii [2].

De asemenea, specialistul îți poate recomanda anumite analize medicale, precum o mamografie, dar și schimbări ce țin de stilul de viață, precum renunțarea la fumat sau evitarea administrării de antiinflamatoare și suplimente alimentare înainte de intervenție. Programează-te la Cosmedica pentru procedura de micșorare a sânilor și vei putea discuta cu experți în domeniu despre toate aspectele acestei proceduri.

2. Această intervenție îți poate reduce semnificativ gradul de disconfort resimțit


Sânii de dimensiuni mari pot provoca o serie de probleme medicale, precum dureri cronice la nivelul gâtului, spatelui și umerilor sau iritații ale pielii în zona de sub sâni. De asemenea, femeile care au sâni foarte mari pot avea dificultăți în a-și găsi hainele potrivite sau se pot simți limitate de la practicarea anumitor activități sportive, precum alergatul. Studiile au arătat că această intervenție poate reduce sau elimina aceste probleme. Mamoplastia de reducție poate conduce la creșterea calității vieții, îmbunătățirea percepției despre propriul corp, dar și o adaptare socială mai bună [3].

3. Procedura de micșorare a sânilor îți poate oferi și un efect de lifting


Deși acest aspect este unul secundar, intervenția chirurgicală de micșorarea a sânilor îți poate oferi și un efect de lifting. Prin îndepărtarea excesului de piele și reconstrucția țesuturilor, sânii tăi își vor modifica aspectul. În funcție de particularitățile cazului tău, este posibil ca poziția și aspectul mameloanelor să se modifice, iar sânii tăi să capete un aspect întinerit. Desigur, rezultatele finale pot varia, de aceea este important să discuți cu medicul despre așteptările și obiectivele tale înainte de a decide să urmezi această procedură.

Operația de micșorare a sânilor îți poate oferi o serie de beneficii, atât la nivel fizic cât și psihologic. Este important, însă, să te informezi cât mai bine și în ceea ce privește riscurile, potențialele efecte secundare și perioada de recuperare. Pentru informații detaliate, adaptate nevoilor tale, alege să discuți cu un medic specialist.

Surse de informare:
[1] Gonzalez, Marco A., et al. “Quality of Life after Breast Reduction Surgery.” Annals of Plastic Surgery, vol. 69, no. 4, Oct. 2012, pp. 361–363, Accesat în data de 30 Ian. 2023.
[2] “Breast Reduction Surgery - Mayo Clinic.” Mayoclinic.org, 2022, Accesat în data de 30 Ian. 2023.
[3] Cabral, Isaias Vieira, et al. “Increased Capacity for Work and Productivity after Breast Reduction.” Aesthetic Surgery Journal, vol. 37, no. 1, 10 Nov. 2016, pp. 57–62, Accesat în data de 30 Ian. 2023.

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.
Chirurgie plastică și estetică
Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare
cosmedica.ro
instagram.com/clinica.cosmedica/

Sursă foto: shutterstock_1069620377.jpg

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro