Arad

3 greseli comune pe care este important sa nu le faci in alegerea serviciului de web hostig

3 greseli comune pe care este important sa nu le faci in alegerea serviciului de web hostig

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 3 luni si 17 ore
Vizualizari
702

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Lansarea unei afaceri pe Internet este strans legata de serviciile de web hosting si de cele de inregistrare domenii avand in vedere ca fara existenta acestora in prealabil nu am putea vorbi niciodata de site-uri web functionale. Alegerea unui serviciu de web hosting potrivit se poate dovedi a fi o adevarata corvoada daca avem in vedere numarul mare de companii si optiuni pe care le avem in materie de astfel de servicii. Oricat de descurajator ar putea procesul de alegere al unui serviciu de gazduire web, cert este faptul ca acesta nu ar trebui sa reprezinte un impediment in fata visului de a avea o afacere pe Internet.

Desi lucurile sunt departe de a fi simple, avand in vedere ca vorbim totusi despre un mediu competitiv, unde deciziile noastre pot face o diferenta urisa, nici macar acest lucru nu ar trebui sa te descurajeze sa faci un pas inainte in ceea ce priveste lansarea unei afaceri in mediul online. In prezentul articol insa ne vom ocupa de cateva dintre cele mai comune greseli pe care este important sa nu le faci in alegerea serviciului de web hosting.

De cele mai multe ori, proprietarii de site-uri web isi indreapta atentia inspre continutul si design-ului site-ului, astfel ca trec pe un plan secundar serviciile web necesare. Indiferent daca este vorba despre o afacere online mica sau una mare, cert este faptul ca serviciul de web hosting este totusi un serviciu pe care nu il vom putea neglija dat fiind faptul ca vorbim totusi despre un serviciu esential existentei unui site pe Internet. Iata asadar 3 dintre cele mai comune greseli pe care este important sa le evitam in procesul de alegere al serviciului de web hosting.

Nu alege la intamplare serviciul de web hosting


O greseala foarte comuna in alegerea serviciului de web hosting reiese din faptul ca administratorii de site-uri web nu se informeaza suficient si nu analizeaza in detaliu necesitatile de moment ale site-ului, astfel ca fac alegeri la intamplare in ceea ce priveste pachetele de web hosting. Un pachet de web hosting cu resurse insuficiente inseamna un site care se incarca greu sau care este chiar indisponibil in anumite momente si situatii.

Nu lua pretul ca pe un factor de decizie


Daca in trecut web hosting-ul era un serviciu destul de costisitor, in prezent acesta este mai accesibil ca niciodata. Din pricina acestui fapt, recomandarea este aceea de a nu lua pretul ca un factor de decizie, pentru ca o alegere facuta strict in functie de acest considerent s-ar putea sa te coste destul de scump pe termen mediu sau lung. Pretul nu este unul tocmai relevant pentru calitate atunci cand vorbim despre un astfel de serviciu.

Nu lua deciziile de unul singur


Compania de servicii web cu care colaborezi dispune cu certitudine de specialisti care cunosc foarte bine pachetele de web hosting si gradul in care acestea reusesc sa se plieze pe necesitatile site-ului tau. Daca nu te pricepi foarte bine, este mai mult decat recomandat sa apelezi cu incredere serviciile de suport ale companiei cu care colaborezi. In acest fel, vei avea certitudinea ca alegerea facuta este cea mai potrivita.

Sursa foto: encrypted-tbn0.gstatic.com