Arad

28 de cartușe de țigări netimbrate, ridicate în vederea confiscării în această dimineață de Jandarmii Arădeni

28 de cartușe de țigări netimbrate, ridicate în vederea confiscării în această dimineață de Jandarmii Arădeni

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 5 ani si 1 luna
Vizualizari
719

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Vineri, 20 aprilie a.c., în jurul orei 09.10, un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, aflat în serviciu de ordine și siguranță publică, a observat pe strada Tudor Vladimirescu, din municipiul Arad, un autoturism înmatriculat în Arad, a cărui șofer a schimbat brusc direcția de mers, la vederea echipajului de jandarmi.

Existând suspiciuni cu privire la comportamentul șoferului, jandarmii au trecut la interceptarea acestuia folosind semnalele acustice și luminoase. După ce și-au declinat calitatea, jandarmii au trecut la identificarea celor două persoane de sex masculin aflate în interiorul autovehicului.

În prezența acestora au efectuat și controlul autovehicului, ocazie cu care în portbagajul mașinii, jandarmii au găsit un număr de 280 pachete cu țigări de diferite mărci, netimbrate sau timbrate necorespunzător.
Persoanele în cauză au declarat că țigările le aparțin și urmau să le introducă spre comercializare, în P-ța Mihai Viteazul, din municipiul Arad.

Țigările găsite au fost ridicate în vederea confiscării și predate organelor de urmărire penală împreună cu actele de sesizare, având în vedere că sunt asimilate infracțiunii de ,,colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”, conform prevederilor Codului Vamal al României.