Arad

10 lucruri inedite pe care nu le ştiaţi despre diamante

10 lucruri inedite pe care nu le ştiaţi despre diamante

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
1380

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

1. Diamantele sunt studiate, clasificate şi evaluate de către gemologi şi gemologie.
2. Gemologia este ştiinţa care se ocupă cu studierea diamantelor şi a pietrelor preţioase după metode ştiinţifice în condiţii de laborator.
3. Diamantele pot fi ,,citite,, în funcţie de incluziunile interne şi astfel se poate stabili vechimea, locul de unde a fost exploatat, cine l-a şlefuit şi chiar etnia şi ţara de unde provine.
4. Diamantul este cel mai dur mineral, el având duritatea 10 pe scara lui Mohs dar nu este incasabil. Diamantul se sparge la lovituri cu obiecte contondente.
5. Se pot produce diamante sintetice cu aceleaşi proprietăţi fizice, chimice şi optice ca cele naturale.
6. Diamantele se folosesc în diferite domenii ca: industria electronică, chimie, medicină şi chiar în scopuri terapeutice şi medicale
7. Numai 30% din diamantele exploatate sunt folosite în bijuterii. Restul de 70% nu au calităţile optime şi se folosesc în scopuri industriale. Diamante brute pentru uz industrial.

8. Vechimea diamantelor este între 200-300 milioane de ani până la 1,6 miliarde ani păstrându-şi strălucirea şi frumuseţea nealterate.
9. Diamantele pot să aibă o mare varietate de culori roşu, verde, galben, albastru, maro, roz, cameleon.
10. Diamantele au fost menţionate prima oară în biblie cu numele de yahalom fiind folosite în pieptarele marilor preoţi care deserveau templul de la Ierusalim, mentionate în Exodul 28.18 şi Ezekiel 28,13.


Casa de Bijuterii Noblesse