Arad

Anunt Diamant Aradeni.ro - publicitate online

Aradeni.ro, este un catalog regional cu profil de afaceri dedicat aradenilor, cuprizand sectiunile: Servicii, Evenimente, Index de persoane, Strazi - Harta, Anunturi, Articole, Stiri, Poze. Servicii SEO.
https://www.aradeni.ro/site/publicitate/

Depozitarea lentilelor de contact: cum să le păstrezi în condiții optime

Depozitarea lentilelor de contact: cum să le păstrezi în condiții optime

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 10 luni si 2 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
268

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Lentilele de contact sunt o alegere excelentă pentru îmbunătățirea vederii și confortului ocular. Cu toate acestea, pentru a proteja sănătatea ochilor este esențial să le igienizezi corect și să le păstrezi în condiții optime, într-un recipient special. Descoperă mai multe informații utile și sfaturi ușor de pus în practică.

Tipuri de lentile de contact


Există mai multe tipuri de lentile de contact și este important să înțelegi diferențele dintre acestea, astfel încât să știi cum să le utilizezi și să le depozitezi într-un mod corect. Lentilele de unică folosință se aruncă după o purtare, însă pot fi mai scumpe și se creează mai multe deșeuri. Igienizarea și depozitarea lentilelor de contact sunt esențiale pentru cele cu purtare zilnică (lunară) sau continuă, pentru a îndepărta depunerile de proteine care se adună de-a lungul zilei și riscul de infecții, alergii sau disconfort.

Lentile de contact cu purtare zilnică


Aceste lentile sunt reutilizabile și pot fi folosite 2 săptămâni sau o lună, în funcție de produsul ales. Se poartă până la 8, 10 sau 12 ore pe zi, după care se clătesc și se păstrează peste noapte într-un recipient cu soluție specială de igienizare. Nu depăși perioada de purtare, pentru că se pot aduna depozite de proteine care nu permit oxigenului să ajungă la cornee. De asemenea, nu este indicat să stai mult timp cu ochii închiși sau să dormi cu lentilele cu purtare zilnică.

Lentile de contact cu purtare extinsă


Dacă vrei lentile pe care să le porți atât ziua, cât și noaptea, optează pentru cele cu purtare extinsă. Acestea pot fi utilizate în mod continuu până la 30 de zile, însă recomandarea specialiștilor este să le îndepărtezi înainte de somn și să le păstrezi în recipientul loc cu soluția de curățare. Avantajul acestui tip de lentile de contact este că pot fi purtate ocazional pentru perioade mai lungi de 12 ore și în timpul somnului, fără a deveni inconfortabile sau a fi un pericol pentru sănătatea ochilor.

Cum depozitezi corect lentilele de contact?


Păstrarea lentilelor de contact se face într-un recipient numit lenscase, care are un compartiment pentru lentila stângă (S sau L) și unul pentru lentila dreaptă (D sau R). Acest lucru este foarte important pentru evitarea răspândirii infecției de la un ochi la altul sau în cazul în care ai dioptrii diferite.

Pași pentru igienizarea și păstrarea lentilelor de contact


Iată, pe scurt, ce trebuie să faci pentru păstrarea lentilelor de contact într-un mod corect:

  • spală-te bine pe mâini;
  • îndepărtează o lentilă și clătește-o cu soluție specială, niciodată cu apă de la robinet;
  • pune-o în compartimentul S/L sau D/R;
  • procedează la fel și cu cealaltă lentilă;
  • adaugă soluție în recipient până acoperi lentilele;
  • închide capacele compartimentelor și lasă lentilele la rehidratat și igienizat cel puțin 8 ore.

Vrei să te bucuri de confortul și de avantajele oferite de purtarea lentilelor de contact lunare sau cu utilizare continuă? Acordă o atenție deosebită etapelor de manipulare, curățare și depozitare.

Sursă foto: freepik.com

Anunt Diamant EuroInstal - Calea Radnei

EuroInstal Arad - Calea Radnei - tevi, fitinguri cupru, sanitare, accesorii pentru baie
https://euro-instal.ro