Arad

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern construit si dotat conform celor mai noi standarde europene.
https://www.brol.ro

Cum apreciem gustul mancarii si cum ne bucuram de el?

Cum apreciem gustul mancarii si cum ne bucuram de el?

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 2 ani si 3 luni
Vizualizari
1460

Voteaza & Distribuie

Prezentare

A mânca bine înseamnă a mânca delicat, lent, respectând hrana și corpul. Felul lent și calm de a servi o masă este similar cu degustrea ei. Iar, a controla felul în care mâncăm, înseamnă a ne controla și greutatea!

Ce apreciem noi cel mai mult la o masă?
Ce îndrăgim și ce anume ne oferă un confort și o bucurie?
Felul în care arată mâncarea, gustul ei, starea de conștiința avută în acest act deloc de neglijat? V-ați pus vreodată aceste întrebări?

Ne place să mâncăm, că e bine sau e rău, nu asta comentăm noi acum…
Ne încântă gustul, mirosul și textura unui anume tip de mâncare?
Ne face plăcere să avem în meniul nostru de zi cu zi, un anumit tip de mâncare?
Excelent!

Vă rog, spuneți-mi cum se face să savurați cât mai îndelung gustul, textura, savoarea mâncării adorate?
Cum ne bucurăm de ea?
Mâncând cât mai des și cât mai mult din acea mâncare? Iată un posibil răspuns, însă aplicarea lui nu este tocmai soluția cea mai bună. Este posibil să fie peste nevoile unei mese din zi, iar excesele vor aduce prejudicii în timp, formelor și sănătății noastre.

Unde simțim noi gustul mâncării, unde sunt papilele gustative? În gură, adică, cu cât stă mai mult o hrană savuroasă la noi în gură - aici procesându-se inițial hrana, cu atât ne vom bucura mai îndelung de gustul și savoarea ei. În stomac, sau în celelalte părți ale tubului digestiv nu mai simțim gustul, acolo se produce doar procesarea ei la nivel mecanic și chimic.

Și atunci, de ce ne grăbim noi, oare, mereu să mestecăm în grabă, să înghițim cât mai mult, dacă doar în cavitatea bucală avem celule răspunzătoare de captarea gustului mâncării?

Nu este logic să mestecăm și să ținem cât mai mult o ”bucătură” din mâncarea prefereată în gură?
Este logic să o savurăm cu delicatețe și răbdare, pentru a ne bucura cât mai îndelung de gustul ei? Așa este!

Vă îndemn să nu vă mai grăbiți la masă, să savurați cât mai mult mâncarea, să mestecați în tihnă și bucurie.

Vă îndemn să vă respectați și să aveți conștiință în a vă hrăni, să deprindeți noi obiceiuri de ”stare și savoare”!

Anunt Diamant EuroInstal - Calea Radnei

EuroInstal Arad - Calea Radnei - tevi, fitinguri cupru, sanitare, accesorii pentru baie
https://euro-instal.ro