Arad

Teatrul German de Stat Timișoara la Festivalul Internațional de Teatru Nou de la Arad

Teatrul German de Stat Timișoara la Festivalul Internațional de Teatru Nou de la Arad

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 7 ani si 4 luni
Vizualizari
1181

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Teatrul German de Stat Timișoara la Festivalul Internațional de Teatru Nou de la Arad

Spectacolul „Fetița din bolul peștelui auriu” de Morris Panych, în regia lui Radu Afrim și scenografia lui Dragoș Buhagiar, va fi prezentat și în cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului Internațional de Teatru Nou Arad (FTN2)
miercuri, 14 mai 2014, ora 19
în Sala Mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad.
Festivalul Internațional de Teatru Nou este organizat de Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad în perioada 9–18 mai 2014, programul cuprinzând peste 25 de spectacole care se vor juca atât în cele două săli ale teatrului organizator, cât și în cluburi și în aer liber.
„Fetița din bolul peștelui auriu” va fi prezentat în secțiunea „Focus” a FTN2, care îl are protagonist anul acesta pe Radu Afrim. Spectacolul evocă un fragment din destinul lui Iris, o fetiţă de zece ani din Canada anilor ’60, care trăieşte împreună cu părinţii ei şi cu Miss Rose, o chiriaşă mai puţin agreată, într-o casă de pe malul oceanului. Într-o zi, Iris îl aduce în casă pe un naufragiat care seamănă mult cu peștișorul ei auriu, dispărut fără urmă cu puțină vreme în urmă. Spectacolul descrie cu sensibilitate și umor experiențele și trăirile acestei fetițe în contextul despărțirii sale de copilărie. Distribuția îi reunește pe actorii Silvia Török, Georg Peetz, Olga Török, Horia Săvescu, Rareş Hontzu, Konstantin Keidel şi Raul Bastean.
Pentru rolul Iris, actrița Silvia Török a fostdistinsăîn 2013 cu Premiul UNITERpentru Debut.

Spectacolul beneficiază de traducere în limba română.

Biletele pot fi cumpărate de la Agenţia de bilete a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad.