Arad

Pool (No Water)

Detalii spectacol

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 5 ani si 5 luni
Vizualizari
915

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 14 mai 2009 

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol


Joi,


14 mai 2009


Ora 19
in Sala Studio a Teatrului Clasic „Ioan Slavici" ARAD
In cadrul Festivalului UNDERGROUND


POOL (NO WATER)


de Mark Ravenhill


Regia: Alexandru Mihaescu
O artista de renume sare intr-o piscina fara apa si ajunge in coma la spital. Pentru grupul de prieteni, corpul mutilat al femeii va reprezenta punctul de plecare pentru crearea unei opere de arta. Ei vor urmari cu aparatul foto luni in sir evolutia bolii, „miracolul vindecarii", cu gandul la faima viitoare. Sentimentele lor sunt contradictorii. Granita dintre iubire si ura, fericire si disperare, ciuda si dispret se dovedeste a fi foarte subreda.


Cu: Christine Cizmas, Ioana Iacob, Ramona Olasz, Horia Savescu, Radu Vulpe. Scenografia: Bagoly Zsuzsanna • Coregrafia: Javier Opazo (Berlin) • Proiectii video: Levente Kozma & Alexandru Mihaescu.


SPECTACOLUL SE TRADUCE SIMULTAN IN LIMBA ROMANA
Teatrul German cu "Pool" la Festivalul Underground
Teatrul German de Stat Timisoara (TGST) a fost invitat la Festivalul de Teatru de Camera si Underground ARAD-FUN cu premiera pe tara a piesei „Pool (no water)", de Mark Ravenhill. Spectacolul va fi sustinut la Arad joi, 14 mai 2009, ora 19, in sala Studio a Teatrului Clasic „Ioan Slavici".


„Pool (no water)" este o piesa de teatru experimental, care a avut premiera pe tara in octombrie 2008 la Teatrul German de Stat Timisoara. Raportul dintre morala si creatie, succesul si esecul, pragmatismul in arta, prietenia si tradarea, dar si consumul de droguri sunt temele centrale ale acestui text extrem de formal si experimental al dramaturgului Mark Ravenhill.


O celebra artista se arunca in piscina goala si este internata in stare de inconstienta la spital. Prietenii ei, artisti, descopera in corpul mutilat al femeii punctul de plecare pentru crearea unei opere de arta. Cu aparatul de fotografiat, tinerii documenteaza luni in sir evolutia bolii, „miracolul vindecarii", cu speranta la faima viitoare. Atmosfera e dominata de o serie de contradictii. Granita dintre iubire si ura, fericire si disperare, invidie si dispret se dovedeste a fi foarte subreda.


Interpreteaza: Christine Cizmas, Ioana Iacob, Ramona Olasz, Horia Savescu, si Radu Vulpe.


Scena si costume: Bagoly Zsuzsanna


Coregrafia: Javier Opazo (a.G. aus Berlin);


Video: Levente Kozma & Alexandru Mihaescu.


Regie: Alexandru Mihaescu


Spectacolul va fi tradus simultan in limba romana.Foto: TGST