Arad

Misiunile jandarmilor aradeni in luna octombrie

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 8 ani si 7 luni
Vizualizari
809

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În luna octombrie a anului curent, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad au fost angrenate în 660 misiuni ce au avut ca principal scop creşterea gradului de siguranţă în rândul cetăţenilor, apărarea proprietăţii publice şi private, prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravențională sau infracţională.
Astfel, au fost desfășurate 35 misiuni de asigurare a ordinii publice, pe timpul manifestărilor cultural-artistice, religioase sau sportive și pe timpul vizitelor oficiale. Jandarmii au intervenit, de asemenea, la 25 sesizări telefonice primite din partea cetăţenilor, pentru aplanarea unor conflicte şi pentru alte solicitări venite la dispeceratul inspectoratului.
Pe linia menţinerii ordinii publice, au fost executate 524 misiuni ce revin în competenţă Jandarmeriei Române dar şi în sistem integrat. Astfel, au avut loc misiuni în zona pieţelor, târgurilor şi oboarelor, misiuni pe trasee turistice și, de asemenea, în zona instituţiilor de învăţământ.
Jandarmii arădeni au fost implicaţi, în cursul lunii octombrie, în 72 acţiuni în cooperare sau colaborare cu alte instituţii, cum sunt: structuri din cadrul MAI, organe ce gestionează activitatea silvică sau piscicolă şi executori judecătoreşti. Au fost puse în aplicare patru mandate de aducere.
Pe timpul desfăşurării misiunilor, au fost întocmite acte de sesizare în cazul a 19 infracţiuni iar în misiunile în sistem integrat, au fost constatate 14 infracţiuni. Au fost aplicate 190 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor fiind în cuantum de 62611 lei. Au fost confiscate bunuri în valoare de 3919 lei.
Jandarmii arădeni au asigurat misiunile pe linia pazei și protecției instituționale, a transporturilor de bunuri și valori, a celor de corespondenţă clasificată şi a transporturilor cu caracter special.