Arad

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern construit si dotat conform celor mai noi standarde europene.
https://www.brol.ro

Cele mai importante proceduri care tin de estetica dentara

Cele mai importante proceduri care tin de estetica dentara

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Vizualizari
1547

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Estetica dentara a devenit in ultimii ani o parte importanta a tratamentelor stomatologice. Tot mai multi pacienti apeleaza la proceduri de estetica dentara pentru a-si imbunatati fizionomia arcadelor dentare. Practic, estetica dentara nu reprezinta o ramura aparte a stomatologiei, ci, sub acest nume, inglobeaza tehnici si proceduri din mai multe specialitati stomatologice care au toate scopul de a imbunatati aspectul arcadelor dentare si/sau a gingiilor si tesuturilor moi din cavitatea bucala.

In cele ce urmeaza vom trece in revista cele mai importante proceduri ce tin de estetica dentara:

Albirea dintilor
Albirea dintilor este cel mai cunoscut si folosit procedeu de estetica dentara. Albirea dintilor are ca scop fie restabilirea culorii naturale a dintilor, fie „albirea acestora dincolo de aceasta nuanta”. In prezent, exista multe metode de albire a dintilor, unele dintre ele oferite chiar in magazine sau farmacii. Cu toate acestea, este extrem de indicat sa consultati medicul stomatolog inainte de inceperea oricarei proceduri de albire dentara. Aceasta deoarece anumite afectiuni din cavitatea bucala pot contraindica tratamentul (cel putin pana la rezolvarea acestora). Pentru mai multe informatii despre albirea dintilor urmati acest link.

Fatetele dentare
Fatetele dentare sunt lucrari protetice care acopera doar fata exterioara, vizibila a dintelui. Cel mai des, fatetele dentare se folosesc pentru a imbunatati aspectul estetic al unui dinte sau al unui grup de dinti situati in zona anterioara, vizibila a cavitatii bucale. Un alt rol al fatetelor este de a proteja suprafata exterioara a dintilor. Fatetele dentare pot fi confectionate fie din ceramica fie din compozit (compozitul este un material similar cu cel cu care se executa "plombele" dentare). Fatetele din ceramica au o stabilitate coloristica mai buna, rezista mai bine la uzura si, per total, sunt superioare din punct de vedere estetic. Din aceste motive, acestea sunt si mult mai scumpe.

Fatetele dentare pot fi folosite in multe situatii:

  • pete inestetice sau schimbari de culoare care nu mai pot fi rezolvate prin tratamente de albire
  • defecte de smalt pe suprafata exterioara a dintilor sau abrazia accentuata a acestora
  • inghesuiri inestetice ale dintilor sau aparitia de spatii mari, dizgratioase intre acestia

Bonding-ul dentar
Bonding-ul dentar este o procedura prin care medicul stomatolog aplica un material compozit de culoarea dintelui pe una din fetele acestuia in scopul de a imbunatati aspectul estetic. Bonding-ul este un fel de obturatie fotopolimerizabila dar, spre deosebire de aceasta, necesita o preparare minima a dintelui. Unicul scop al bonding-ului dentar este de a imbunatati aspectul fizionomic al dintelui. Bonding-ul este posibil datorita unei proprietati speciale a materialelor compozite (numita bonding) care asigura o legatura foarte puternica intre materialul compozit si dinte. Bonding-ul poate fi folosit pentru mici schimbari de forma sau culoarea a unui dinte, pentru a „inchide” spatii inestetice situate intre dinti sau pentru a alungi dintii prea scurti.

Remodelarea dentara
Remodelarea dentara presupune indepartarea prin slefuire a unor mici cantitati de smalt de la suprafata unui dinte in scopul de a imbunatati aspectul fizionomic al acestuia. Remodelarea se foloseste mai ales in cazul dintilor care au nevoie de mici ajustari pentru a obtine aspectul fizionomic dorit. De exemplu, remodelarea se poate folosi pentru a corecta fracturi minore in suprafata smaltului sau pentru a realiza mici modificari privind lungimea, forma sau pozitia dintilor. De multe ori, remodelarea dentara se combina cu alte proceduri precum bonding-ul dentar, albirea sau aplicarea de fatete dentare.

Reconturarea gingivala
Reconturarea sau remodelarea gingivala este un procedeu chirurgical minor prin care se ridica sau coboara marginea gingivala si se rezolva problema unui contur gingival neregulat si asimetric. In cadrul operatiei de reconturare se intervine asupra gingiei (si uneori si asupra osului alveolar) pentru a crea un contur gingival simetric, obtinand astfel un zambet mai placut si mai atragator.

Remodelarea gingivala se poate indica daca gingiile acopera prea mult dintii definitivi sau, din contra, in cazul unui zambet care expune prea mult gingia. Totodata, remodelarea se mai foloseste pentru alungirea unor dinti scurti si inestetici sau daca pacientii nu sunt multumiti cu aspectul estetic; in cele mai multe situatii se obtine un aspect estetic mult mai agreabil daca marginea gingivala apare simetrica si regulata.

Si remodelarea gingivala se poate combina cu alte proceduri de estetica: albirea dintilor sau aplicarea de fatete.

Anunt Diamant Euroinstal

Euro Instal Arad - Instalatii sanitare si accesorii
https://euro-instal.ro