Arad

Anunt Diamant Euroinstal

Euro Instal Arad - Instalatii sanitare si accesorii
https://euro-instal.ro

Lansarea proiectului „Un web accesibil pentru toti”

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 2 ani si 4 luni
Vizualizari
1405

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Fundația EOS în parteneriat cu Asociația pentru Integrarea Persoanelor cu Deficiențe și Asociația Nevăzătorilor din România, anunță lansarea proiectului „Un web accesibil pentru toți”. Proiectul se va desfășura în județele Arad și Timiș, dar va avea și beneficiari la nivel național.

Este deja bine dovedit faptul că persoanele cu dizabilități trebuie să folosească internetul mult mai mult decât utilizatorul mediu. Pentru a face acest lucru posibil este necesar ca paginile web publice să fie concepute și dezvoltate într-un mod accesibil pentru a permite și ușura accesul tuturor categoriilor de persoane cu dizabilități.

Prin proiectul Un web accesibil pentru toți, partenerii vor dezvolta un serviciu de accesibilizare web, prin formarea și instruirea unei echipe de experți în domeniul accesibilității web De asemenea Fundatia EOS, alături de Asociația pentru Integrarea Persoanelor cu Deficiențe și Asociația Nevăzătorilor din România, Filiala Arad vor audita un număr de minim 30 de site-uri web ale instituțiilor publice din cele două județe vizate în proiect, dar și instituții publice la nivel național, evaluând conformitatea acestora cu standardul de accesibilitate WCAG 2.0.

Al treilea obiectiv al proiectului îl constituie conștientizarea opiniei publice despre importanța accesibilității web. Acest lucru va duce la o mai buna realizare a site-urilor web ale instituțiilor publice și nu numai, astfel încat persoanele cu deficiente de vedere, nevăzătorii sau persoanele cu dizabilități să poată accesa mai ușor informațiile publice de pe aceste site-uri.

Beneficiarii acestui proiect sunt persoanele cu deficiențe de vedere, nevăzătorii, persoanele cu dizabilități, dar și specialiști IT selectați în proiect și instituțiile publice cărora li se va audita și transforma site-ul în așa fel încât să corespundă standardelor WCAG.

Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 72.038 Euro.

Anunt Diamant Aradeni.ro - publicitate online

Aradeni.ro, este un catalog regional cu profil de afaceri dedicat aradenilor, cuprizand sectiunile: Servicii, Evenimente, Index de persoane, Strazi - Harta, Anunturi, Articole, Stiri, Poze. Servicii SEO.
https://www.aradeni.ro/site/publicitate/