Arad

Îndepărtarea vopselei de pe şemineu

Îndepărtarea vopselei de pe şemineu

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 5 ani si 3 saptamani
Vizualizari
841

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ţi-ai cumpărat o locuinţă pentru a te muta la casa a şi te-ai făcut totodată şi cu un şemineu de cărămidă pătat de vopsea? Nu trebuie să te îngrijorezi prea tare pentru că există câteva soluţii la îndemână care te-ar putea ajuta să rezolvi aceste neplăceri şi să readuci aspectul frumos şi curat al şemineului exact cum era înainte. A-ţi găsi locuinţa de vis în care să te muţi de unul singur sau cu familia poate să fie uneori destul de dificil.
Însă, a reuşi să-ţi transformi casa astfel încât să arate perfect poate să fie un proces şi mai dificil de atât, mai ales dacă proprietarul anterior a pictat frumosul şemineu într-o nuanţă cu totul dezagreabilă. Probabil că proprietarii de până acum au vopsit şi au revopsit şemineul din cărămizi din locuinţă în straturi de diverse culori. Oricum, nu este nevoie să te panichezi pentru că îndepărtarea vopselei vechi de pe cărămidă s-a simplificat. Încearcă una dintre metodele de curăţare de mai jos pentru rezultate dintre cele mai bune.

Sablarea cu nisip

Sablarea sau curăţarea cu nisip este doar una dintre soluţiile pentru îndepărtarea vopselei şi a murdăriei, serviciu oferit de site-ul www.sablam-tot.ro. Sablarea cu nisip este una dintre cele mai populare modalităţi utilizată pentru îndepărtarea vopselei sau a altor straturi de murdărie de pe anumite suprafeţe cum ar fi cărămida sau metalele. Procesul funcţionează în acelaşi fel ca şi în cazul smirgheluirii. Singura diferenţă constă în faptul că această curăţare cu nisip este mecanizată. Implică folosirea de instrumente de sablare, care împing particule solide de diferite substanţe cu o viteză foarte mare pe suprafeţe diverse, lăsându-le pe acestea din urmă fine, curăţate şi fără vreun strat de murdărie sau alte depuneri.

Înainte, această metodă impunea folosirea nisipului pentru curăţarea suprafeţelor, însă în ziua de azi, sablarea funcţionează foarte bine şi cu peleţi de metal, grăunṭe de oţel, mărgele de sticlă, gheaţă carbonică, nuci şi coji de nucă de cocos. Această metodă este foarte eficientă, însă procesul poate implica destul de mult praf, murdărie şi depuneri în toate colţurile casei tale. Aşadar, atunci când doreşti să te foloseşti de această tehnică pentru a-ţi curăţa şemineul asigura-te că vei fi acoperit toate obiectele de prin casă cu ceva care să le protejeze de depunerea de praf rezultat în urma sablării.

Pistoale cu presiune

Pistoalele cu presiune trebuie să fie utilizate cu mare grijă pentru că tind să funcţioneze mai bine la cărămizile mai noi şi pot să deterioreze suprafeţele dacă sunt folosite în cazul cărămizilor şi a mortarului care sunt mai vechi de trei decenii. Pistoalele cu presiune generează un mare volum de căldură, care poate topi cu uşurinţă straturile de vopsea de pe suprafeţele în cauză. Vopseaua lichefiată poate fi mai apoi îndepărtată cu uşurinţă pentru a descoperi adevărata formă şi culoare a cărămizilor şemineului tău. Însă, chiar dacă aceste pistoale îşi fac treaba, trebuie avută grijă a nu îndrepta pentru prea mult timp vârful pistolului într-o anumită zonă pentru că ar putea să deteriozeze o suprafaţă.


Autor