Arad

Echipamente de lucru cu presiune sau electrice

Echipamente de lucru cu presiune sau electrice

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 5 ani si 3 zile
Vizualizari
795

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Multi profesionisti si multi pasionati de tehnica DIY(Do It Yourself) par sa prefere echipamentele de lucru pneumatice in ciuda celor pe baza de electricitate pentru ca instrumentele de lucru cu presiune sunt mult mai rapide, mai sigure, mai eficiente si mai simplu de folosit. Haideti sa vedem ceea ce ce face instrumentele de lucru pe baza de presiune a fi mult mai calitative decat instrumentele de lucru electrice. Se spune ca sculele de lucru sunt mult mai versatile, puternice, mai usoare, portabile si ca ar functiona cu mai multa rapiditate decat cele electrice.

Tipuri de instrumente de lucru

De vreme ce varietati de ambele genuri de echipamente de lucru, atat electrice, cat si pneumatice, pot fi regasite in magzinele de tot felul de bricolaje, este de inteles de ce tot mai multi mestesugari si tehnicieni nu stiu exact ce sa cumpere si care sunt cele mai bune variante de lucru. Pana la urma, atat instrumentele electrice, cat si cele pe presiune isi au avantajele si dezavantajele lor iar preferintele personale joaca un rol esential in determinarea a care mecanism este mai bun pentru lucru in acest caz. Ca si in cazul motoarelor electrice cum ar fi acele motoare electrice marca BracoMes, exista mai multe beneficii de lucru si trasaturi pozitive la achizitionarea pentru o anumita lucrare.

Toate acestea fiind precizate, instrumentele de lucru pneumatice sunt considerate in mare a fi cele mai bune scule pentru lucrarile industriale care sunt menite pentru reparatiile si constructiile masive si, asadar, depasesc instrumentele electrice in functiune si avantaje.

Sursa puterii

Intrumentele pneumatice sunt bazate pe aer comprimat si necesita un compresor de aer pentru a functiona cat mai bine. In timp ce compresoarele de aer electrice necesita electricitate pentru a functiona, compresoarele de aer bazate pe gaz sunt mult mai potrivite pentru activitatile de lucru din cadrul anumitor locuri unde nu este acces la o sursa de curent. Spre deosebire de instrumentele pe baza de aer, cele electrice necesita o sursa constanta de electricitate, care fie poate sa fie asigurata prin intermediul unor extensii cu fir, fie prin baterii.

Prin urmare, asemenea scule de lucru trebuie sa fie utilizate mereu langa o sursa de incarcare cu energie pentru a le mentine in functiune sau cel putin utilizatorul ar trebui sa tina mereu la el niste baterii de rezerva in timp ce foloseste aceste instrumente. In plus, instrumentele pneumatice consuma de obicei mai putina energie decat cele electrice.

Viteza

Instrumentele pneumatice sunt mult mai puternice decat instrumentele electrice pentru ca acele compresoare de aer creaza o putere substantiala prin condensarea si compresarea aerului care, la eliberare si in incercarea de a atinge volumul original, creaza explozii de energie. Acest exces de energie indreapta energia exceptionala catre instrumentele de lucru pe aer si le face sa fie net superioare celor electrice.

Prin comparatie, instrumentele electrice functioneaza la mai putine rotatii pe minut, la o presiune de aer mai scazuta si cu mai putini cai putere. Prin urmare, instrumentele de lucru electrice cresc in mod drastic durata de timp necesara pentru completarea unei sarcini de lucru in cadrul unui proiect, asadar treaba este facuta mult mai incet decat in cazul instrumentelor de lucru pneumatice.


Autor