Arad

De ce ne place să credem că suntem unici?

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
1258

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

De ce ne place să credem că suntem unici?

Oamenii se încadrează în câteva categorii clare: optimiști, pesimiști, sinceri, mincinoși, care au încredere în alte persoane, care sunt prietenoși, geloși și așa mai departe. Această împărțire ajută la studierea comportamentului uman și la a trage concluzia că există asemănări între anumiți oameni, deci ideea că suntem unici este oarecum relativă.

Cum ne evaluează oamenii?


Am impresia că noi oamenii avem o dublă posibilitate de a ne defini, o dată prin oamenii din jurul nostru și desigur, a doua, prin noi înșine. Acestea sunt inseparabile una de cealaltă. Cred că viața trebuie trăită așa cum ne-o dorim, fără să ne intereseze de ce cred observatorii noștri, cei care ne analizează gratuit tot ceea ce facem. Privind situația în general, aș putea spune că suntem așa acum ne vedem noi și nu cum ne văd alții. Dacă trăim așa cum vrem și ne simțim bine, de ce ne-am privi diferit, prim prisma celor care poate ne percep diferit sau chiar greșit. Este important să ne iubim pentru ceea ce suntem, aceasta desigur nu înseamnă că suntem ori buni ori răi și trebuie să ne acceptăm așa orice ar fi. Nu trebuie să rătăcim între convingerile noastre și ceea ce spun alții din jur, să ne lăsăm prinși în plasa celor care au o imagine falsă despre noi și caută să ne facă să simțim și noi la fel.

În general, noi oamenii ne străduim în cea mai mare parte să ne urmăm punctele de vedere, să ne respectăm principiile și valorile. Avem impresia că, valorile la fel ca trăsăturile părintești sunt implementate în noi și avem convingerea că suntem îndrumați de astfel de valori concrete. În realitate nu este totul adevărat, sutem diferiți în multe privințe față de cei care ne-au dat viață.

Oamenii au tabieturi


Oamenii au deprinderi fixe, principii și obiceiuri care puse cap la cap, îi ajută să aibă un stil de viață al lor, oarecum diferit de al altor persoane. Unii pierd timpul pe rețelele sociale, alții joacă jocuri la calculator, unii așteaptă cu nerăbdare în fiecare seară să se uite la canalele tv de sport, alții să meargă la bere cu prietenii și așa mai departe. Unele obiceiuri sunt bune, altele am putea spune că au devenit vicii.

De exemplu oamenii de succes au anumite tabieturi care îi ajută să își atingă scopurile. Statisticile arată faptul că:

  • Aproximativ 44% dintre oamenii bogați, milionari, se trezesc în jur de ora 5 dimineața.
  • Aproximativ 81% dintre oamenii care sunt bogați păstrează acel to do list.
  • Foarte mulți oameni își notează scopurile pe care le au. Aproximativ 67% din oamenii de succes fac acest lucru, notează ceea ce își propun.
  • Aproximativ 76% dintre oamenii bogați fac sport patru zile pe stăptămână.
  • 80% dintre oamenii de succes acordă o atenție deosebită activităților pentru a-și atinge targeturile.

Mulți oameni au obsesii pentru anumite lucruri
.

Putem da câteva exemple de oameni celebri care aveau tabieturi oarecum ciudate, comice, ieșite din comun:

  • Balzac era obsedat de cafea. Se spune că avea obiceiul să bea și 50 de căni de cafea pe zi.
  • Scriitoarea Agatha Christie spunea că îi venea inspirația pentru romanele sale atunci când spăla vasele.
  • Salvatore Dali ținea de multe ori o cheie în mână atunci când moțăia. Dacă adormea scăpa cheia pe o tavă și atunci, din cauza zgomotului se trezea.
  • Stephen King avea o obsesie pentru perne. Le aranja cu atenție, astfel încât partea cu deschizătura feței de pernă să fie spre interiorul patului.
  • Alfred Hitchcock nu mânca ouă, deși era un mare gurmand. Avea chiar o fobie pentru ouă, spune chiar el că acestea îl îngrozeau.
  • W. Churchill dormea în fiecare după-amiază la ora 17. Înainte de a merge la somn avea obiceiul de a bea un pahar de whiskey cu sifon.
  • Haru Murakami alerga zece km pe zi. Făcea și alte sporturi, de exemplu înota. Ora sa de trezire dimineața era la 4. După ce se trezea, lucra 6 ore. După-amiaza făcea sport și apoi asculta muzică și citea. Se culca de obicei la ora 21 pentru a se odihni suficient.
  • Benjamin Franklin stătea câte 30 de minute gol în fața ferestrei pentru a se bucura de aerul proaspăt. Aceasta era pentru el un fel de exercițiu de înviorare static, fără a se mișca.

Majoritatea oamenilor adoră să bea câte o cafea în fiecare zi


Acest ritual este practicat frecvent de oameni, cel puțin de cei care au organismul sănătos. Majoritatea când se trezesc dimineața, cel dintâi lucru pe care îl fac este să-și pregătească o cafea. Ei consideră că efectul cafelei este bun pentru ei, îi trezește și le dă energie. Cercetătorii au ajuns la concluzia că această băutură are un efect intens asupra tractului gastrointestinal, poate stimula producerea hormonului denumit gastrină și mișcările peristaltice ale colonului. De asemenea cafeaua determină contracția vezicii biliare, fapt pentru care bila ajunge rapid în intestinul subțire. Astfel se explică producerea colicilor după ce se bea cafea.

Unii oameni (mai ales femeile) adoră ghicitul în cafea. Ei vor să descopere diferite semne ce apar la ghicitul în cafea un amestec de umbre și siluete pe care apoi să le interpreteze. În cazul în care văd silueta unei păsări este clar că vor primi o veste. Dacă văd silueta unei persoane, acest lucru înseamnă că este posibil să se întâlnească cu cineva. Arta ghicitului în cafea este oarecum dificilă, dar cu siguranță înțelegerea metodei se face treptat, pe măsură ce capeți experiență.

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Arad - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Arad pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro