Arad

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning - curatenie industriala in Arad, Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea
https://pfscleaning.ro/servicii/curatenie-industriala/

Carbohidratii sau glutenul din cereale, sursa de inflamatii?!

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 2 ani si 3 luni
Vizualizari
3251

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Două dintre miturile nutriționale ar trebui reanalizate, poate chiar ”răsturnate”, ne spun ultimele studii de nutriție, în ce privește evitarea proceselor inflamatorii și evitarea degenerescențelor la nivel cerebral:

  1. dieta bogată în carbohidrați și săracă în grăsimi este bună
  2. colesterolul este rău
Tot mai multe cercetări vin să demonteze aceste afirmații, argumetând că lipidele sunt foarte importante și amintind de o dietă îndepărtată, în care grăsimile sănătoase reprezentau un aport nutrițional mult mai consistent - procentual - decât astăzi, iar colesterolul este vital funcționalității opime a creierului nostru. Dacă citești zilnic despre studiile cu privire la ce înseamnă un regim de viață corect, din punct de vedere al aportului de principii alimentare, riști să fii absolut uimit de multitudinea descoperirilor și argumentele bine explicate științific ale acestora.

Glucidele, care sunt considerate combustibilul creierului, sunt aprig discutate și extreme de controversate în prezent. Creierul consumă glucid, dar consistența sa este formată din grăsime, iată ce paradox, nu la fel de mare ca și acela a declarațiilor – în prezent – a faptului că marea majoritate a maladiilor cerebrale sunt datorate dietei și nutrienților din dieta zilnică. Prin ce mâncăm ne protejăm sau ne îmbolnăvim sistemul nervos!
Dacă până de curând vorbeam de o hrană formată din carbohidrați pentru creierul nostru, astăzi lucrurile nu mai stau chiar așa. Se știe că o sursă a inflamațiilor generale este datorată consumul de carbohidrați, atât cei rafinați, cât și cei de proveniență naturală – glutenul din cereale! Chiar dacă nu se vede, creierul este unul dintre principalele organe afectate de inflamații, de aici și durerile de cap, indispozițiille, apatiile sau stările depresive, tot mai frecvente în rândul nostru. Nu se vorbește prea mult despre intoleranțe sau alergii alimentare de un nivel mic, dar care, în timp, pot aduce dezechilibre și chiar instalarea unor maladii cronice. Poate acesta ar fi un subiect nimerit de cercetare, de văzut ce anume și în ce cantitate ne aduce starea de inflamație sau indispoziție psihică, pentru fiecare dintre noi.

Cercetați starea de sănătate și claritate a minții, controlându-vă dieta din punct de vedere al aportului de cereale, de carbohidrați, în general. Glutenul este ”pus la zid”, tot mai mult și, pe bună dreptate… Intoleranța la gluten se manifestă agresiv de rău, o pot confirma cei ce se confruntă cu acest adevăr. Mai nou, se pare că toți avem o ușoară alergie la acest compus, datorită formelor cerealiere prezente, modificate genetic și mult depărtate față de specia naturală, așa cum a fost ea lăsată de creație!

Învățați să știți răspunsul la ce vă face bine și ce nu, respectați dictonul:”Eu sunt primul și cel mai bune medic al meu!”

Sănătate și mereu alegeri conștiente în viața de zi cu zi, în dieta dătătoare de viață și bună stare!

Dr. Lavinia Bratu - Nutriționist – Clinica Brol Timișoara
Fitoterapeut, Formator, Consilier de dezvoltare personală
0749 194 944