Arad

Intoleranta la lactoza in cazul bebelusilor

Intoleranta la lactoza in cazul bebelusilor

Detalii

Categorie
Boli / afectiuni
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Vizualizari
2087

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Intoleranta la lactoza este cauzata de o deficienta a enzimei lactazei care este in legatura cu digestia zaharului regasit in lapte. Drept rezultat, corpul esueaza in digerarea alimentelor ce cuprind acest element in stare pura sau a derivatelor din lapte. Intoleranta la lactoza se refera la inabilitatea de a digera orice compus din lapte, din cauza unei deficiente a enzimei numita lactoza. La bebelusi, aceasta afectiune este deseori confundata cu o alergie la laptele de vaca sau la proteina din lapte.

Alergia la laptele de vaca este de fapt o reactie imuna la una sau mai multe proteine regasite in lapte, in timp ce suprasarcina de lactoza rezulta din indigestia unei mari cantitati a acestui lichid. Cu toate ca enzima este produsa de corp, consumul in exces de lapte poate duce la nedigerarea unei cantitati mari de lactoza. Aceasta poate fi fermentata de bacteriile intestinale si poate duce la gaze, balonare si la o senzatie de disconfort general.

Ce duce la intoleranta la lactoza in cazul copiilor


La bebelusi, aceasta alergie este cauzata de o deficienta. Aceasta poate fi primara sau secundara. In mod normal, productia acestei enzime de lactoza scade pe masura ce copilul creste si incepe sa consume si alte alimente pe langa lapte. Acest proces reprezinta deficienta primara de lactoza. Deficienta secundara, pe de alta parte, poate fi cauzata de unele daune provocate instestinului subtire sau stomacului.

Acest tip de alergie poate fi cauzata de anumite afectiuni, cum ar fi diareea, infectiile parazitare, gastroenterita, boala celiaca si boala Crohn. Chiar si lipsa de fier in organism poate avea un efect asupra digerarii lactozei. Unii bebelusi se pot naste de asemenea cu aceasta intoleranta care este denumita in mod generic intoleranta congenitala la lactoza. Este considerata o afectiune ereditara care se produce in familie. Bebelusii care sufera de asta nu pot digera foarte bine nici macar laptele matern. Se poate scapa de intoleranta la lactoza prin intermediul mai multor tratamente ce trebuie aplicate celor mici de catre parintii acestora.

Simptome si tratamente


Semnele si simptomele intolerantei la lactoza pot aparea in doar cateva ore in urma ingerarii de lapte sau de alte produse lactate. Unele dintre cele mai obisnuite semnale de alarma ale acestei afectiuni sunt durerea abdominala, balonarea, diareea, greata si spasmele musculare dupa consumul de lapte.

Alergia la produsele lactate este mai greu de detectat in prima faza, de vreme ce simptomele mai sus mentionate pot fi cauzate si de alte afectiuni de sanatate. Exista in mare trei teste de diagnoza care sunt implicate pentru detectarea intolerantei la lactate: testul intolerantei la lapte, testul de respiratie si testul aciditatii scaunului celui afectat. Primul test necesita ingerarea de catre bebelus a unei bauturi care sa contina lapte. Dupa cateva ore, acestuia i se va extrage o mostra de sange pentru a se vedea nivelul de glucoza. Daca intestinul produce suficienta lactaza, atunci se mareste nivelul de glucoza in sange. Daca nivelul de zahar in sange nu creste dupa consumul de lichide pe baza de lapte, va indica faptul ca lactoza nu a fost digerata in mod complet.

Insa, pentru a indica exact ceea ce are impact negativ asupra organismului copilului mic, trebuie efectuate toate cele trei teste si mai apoi solutia ar fi evitarea de produse care contin lapte in orice cantitate.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306

Anunt Diamant EuroInstal - Calea Radnei

EuroInstal Arad - Calea Radnei - tevi, fitinguri cupru, sanitare, accesorii pentru baie
https://euro-instal.ro