Arad

Ziua Francofoniei la Arad

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
400

Voteaza & Distribuie

Descriere

20 martie - ZIUA FRANCOFONIEI la Timișoara și Arad
PICNIC POETIC #haikunoi2017
Luni, 20 martie, între orele 12 – 14
Grădina Institutului Francez din Timișoara (bd. C.D.Loga nr. 46)
Curtea Liceului Pedagogic din Arad (Bd. Gen. Dragalina, nr. 5-7)
Campania „Picnic Poetic – Haikunoi” revine pentru a treia ediție, la inițiativa Ambasadei Franței în România și a Institutului Francez din România. În acest an evenimentul ia amploare, desfășurându-se în 87 de locuri simultan.
Pentru a sărbători Ziua Internațională a Francofoniei, Picnicul Poetic își propune să promoveze limba franceză și valorile francofone într-o atmosferă de convivialitate la care vor lua parte elevi, studenți, corpul didactic, dar și personalități marcante din lumea diplomației, cea
instituțională, sau din mediul de afaceri. Pe lângă faptul că este un moment prielnic pentru a împărtăși poeme haïku în limba franceză, această întâlnire își propune să aducă laolaltă toți reprezentanții francofoniei din România.
În 2017, Picnicurile poetice au fost incluse în lista „Grand Tour, o incursiune în francofonie”. Acest proiect, aflat sub înaltul Patronaj al Preşedintelui Republicii Franceze şi susținut de Organizaţia Internațională a Francofoniei, reunește sub aceeași etichetă o sută de evenimente culturale majore de pe cele cinci continente, menite să pună în evidenţă şi să ilustreze bogăţia, diversitatea şi vitalitatea spațiului francofon.


Așadar, haideți cu noi luni, 20 martie, între orele 12 - 14 în grădina Institutului Francez din Timişoara și în curtea liceului Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal” din Arad! Sponsorii evenimentului, AUCHAN şi FROPIN vă pun la dispoziţie patiserii şi apă, pentru a vă stimula creativitatea. La ora 14 vă invităm să vă postați poemele haïku pe pagina personală de Facebook, folosind hashtag-ul #haikunoi2017.
Evenimentul Picnic Poetic – Haikunoi2017 este organizat de Ambasada Franței în România și Institutul Francez din România, cu sprijinul Grupului Ambasadelor, Delegațiilor și Instituțiilor Francofone (GADIF), a Lectoratelor franceze, a Alianțelor franceze, a Centrelor și Caselor francofone, a Liceelor francofone, a Bibliotecilor francofone și a Departamentelor de limbă franceză din cadrul universităților.