Arad

Ziua FARAD

Ziua FARAD

Detalii

Social links
Categorie
Evenimente diverse
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
342

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sâmbătă, 7 octombrie, Festivalul de film documentar FARAD aduce muzică şi fotbal, dar mai ales film la Cinema Grădişte!

Una dintre noutăţile celei de-a patra ediţii a FARAD-ului sunt proiecţiile de film de la Cinema Grădişte. Festivalul filmelor conectate la realitate le propune spectatorilor mici şi mari să experimenteze filmul documentar.

Cei mici vor putea viziona filmul KINDERS, sâmbătă de la ora 11.

Cei mari, sportivi sau pasionaţi de sport sunt invitaţi la ora 19 să-l redescopere pe Zlatan, la proiecţia filmului ASCENSIUNEA LUI ZLATAN, unde va participa şi unul dintre cei doi regizori ai filmului, Magnus Gertten!

----
KINDERS (2016, Austria, 95 min)

Regizori: Arash Riahi, Arman T. Riahi
Festivaluri: DIAGONALE 2016 – Premiul publicului, Sarajevo 2017 – Premiul special al juriului

Copiii din Austria sunt la fel de diverși, de complicați, de ciudați și de distractivi ca peste tot. Frații Riahi au ascultat și urmărit timp de doi ani un grup de copii care, deși veniți din culturi și straturi sociale diferite, din Africa, Orientul Mijlociu, sau fosta Iugoslavie, au în comun o pasiune pentru muzică – de fapt, nu pentru muzică în izolare, ci pentru un program, pe nume Superar, modelat după celebrele ansambluri de copii din Venezuela, care inspiră, educă și, nu în ultimul rând, oferă o comunitate care îi îmbrățișează pe toți.

----
ASCENSIUNEA LUI ZLATAN (2015, Suedia-Olanda- Italia, 100 min)

PROIECŢIE URMATĂ DE DISCUŢII CU REGIZORUL MAGNUS GERTTEN

Regizori: Magnus Gertten, Fredrick Gertten
Festivaluri/Festivals: IDFA 2015, DocPoint 2015, Göteborg 2016

Regizorul suedez Magnus Gertten revine la fARAD cu un film făcut de data aceasta împreună cu fratele său, Fredrick Gertten. Microbiști pătimași amândoi, au purces că facă un film despre cel mai de succes produs al clubului de fotbal din orașul lor Malmö: Zlatan Ibrahimovic, un tânăr talent nărăvaș care s-a lansat apoi spre Ajax Amsterdam și Juventus. Un bildungsroman despre unul din superstarurile fotbalului internațional, repovestit din perspectiva empatică a unui tânăr speriat, a cărui masculinitate este sub constantă presiune.

----
Intrarea este liberă.

Filtre

Tip eveniment: Evenimente diverse
Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta