Arad

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning - curatenie industriala in Arad, Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea
https://pfscleaning.ro/servicii/curatenie-industriala/

Medicina, încotro…?

Medicina, incotro…?

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 2 ani si 3 luni
Vizualizari
1561

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Medicina, încotro…?
”Din punct de vedere istoric, medicina din societatea modernă și-a definit misiunea ca fiind aceea de a vindeca boli - neregulile de ordin medical - și de a ignora starea pacientului - suportarea bolii.
Pacienții, acceptând acest punct de vedere referitor la problema lor, au intrat într-un fel de conspirație a tăcerii și au început să ignore reacția emoțională la problemele lor medicale - sau să concedieze aceste reacții, socotindu-le irelevante pentru problema în sine. Această abordare este reîntărită și de modelul medical care neagă complet ideea că mintea influențează trupul într-o măsură cu adevărat importantă.” Daniel Goleman

Evoluție în medicină?

Momentul în care medicina acordă o atenție metodică legăturii dintre EMOȚIE si SĂNĂTATE!

Avem o medicină care nu se joacă deloc, avansează, se luptă din toate puterile să învingă ”boala”, să învingă ”moartea” și asta nu poate decât să ne bucure…aparent așa e. De ce spun asta? Pentru că, având toată recunoașterea față de cazurile și intervențiile paradoxale-salvatoare de vieți, există o discordanță ce a cuprins această medicină actuală. O discordanță în modul de abordare a pacientului, a felului bizar în care acei oameni - care se și joacă uneori ”cot la cot cu Dumnezeu”, au pierdut aproape cu desăvârșire din vedere partea emoțională a bolnavului, cum depășește, cum își însușește el această provocare. Oare, nu ar fi firesc ca medicul să se întrebe și cum se simte bolnavul, din punct de vedere emoțional?!?

Uneori, avem nevoie doar să fim ascultați și ne vindecăm…

Alteori, avem nevoie de încurajare să putem merge mai departe, în a înfrunta o boală...

Iar, alteori, compasiunea nu înseamnă doar să ții pe cineva de mână, ci înseamnă un medicament cu adevărat eficient”, poate fi cea mai bună mângâiere.
Desigur, doctorii nu sunt terapeuți, nu sunt nici psihologi, însă, dragii mei, ar fi bine să capete și aceste deprinderi. Vestea unei boli, cum este dată ea, poate salva sau poate duce - în mare grabă - un om la disperare și nu spre vindecare.

Studiile actuale vorbesc despre importanța celor spuse de mine mai sus, se vorbește tot mai mult despre depresii și de cât de fatidice sunt ele, atunci când însoțesc o boală, sau teamă de o boală.
Cu tot respectul și cu toată nădejdea față de personalul medical, ei sunt parcă trimiși și hărăziți spre ajutorul celorlalți, așa e!
Și de aici plecând, oare cum ar fi să-și deschidă puțin și sufletul, inima…?

Mintea și harul lor, susținute de inimă și inteligență emoțională, acestea chiar pot sa fie considerate noile căi de abordare, de vindecare, o evoluție în conștiința umană și în cea medicală.