Arad

Festivalul International de Teatru Clasic

Detalii

Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
657

Voteaza & Distribuie

Descriere

Festivalul International de Teatru Clasic
Editia a XXII-a, Arad
12-20 noiembrie 2016


Zece zile ne mai despart de Festivalul International de Teatru Clasic Arad. Evenimentul, aflat la cea de-a XXII-a editie, este organizat de Teatrul „Ioan Slavici” in parteneriat cu Consiliul Local al Municipiului Arad.

Regizori de marca ai momentului – Gelu Colceag, Alexandru Dabija, Victor Ioan Frunza, Tudor Lucanu, Ada Lupu Hausvater, Silviu Purcarete, Andrei Serban – isi expun noile creatii publicului aradean. Acestea vor fi sustinute de actorii unor importante institutii – Teatrele Bulandra, Odeon, Metropolis si Teatrul de Comedie din Bucuresti, Teatrele Nationale din Cluj, Iasi si Timisoara, Teatrul „Regina Maria” din Oradea. Vom regasi in program doze consistente din opera lui William Shakespeare, pe care il comemoram anul acesta, la implinirea a 400 de ani de la trecerea sa in nefiinta.

Festivalul propune aradenilor si doua concerte sustinute de Nicu Alifantis – Madame Mon Amour – si Cári Tibor – The Tango Orchestra Show. Muzica va diversifica si intregi imaginea unui festival pe gustul publicului aradean, mereu in cautare de inedit.

Totodata, ca parte a infratirii dintre orasele Pécs (Ungaria) si Arad, si continuand buna traditie a colaborarii artistice dintre cele doua institutii teatrale, Festivalul include in program si prima productie 2016 a Teatrului National din Pécs – „Metoda Grönholm” de Jordi Galceran, in regia lui Ádám Horgas.

Va asteptam la intalnirea cu o noua editie a Festivalului International de Teatru Clasic Arad, sa ne bucuram impreuna de inepuizabilul teatru, iar si iar...

Programul complet al spectacolelor si evenimentelor acestei editii il regasiti in comunicatul anexat e-mail-ului.