Arad

Facultatea de Educatie Fizica si Sport

Detalii

Adresa
B-dul Proporgescu, nr. 1-3
Telefon
0257254108
Web
www.uvvg.ro/
Categorie
Facultati
Modificat
acum 4 ani si 3 luni
Vizualizari
1311

Voteaza & Distribuie

Descriere

Facultatea de Educatie Fizica si Sport, infiintata inca din anul 1993 in cadrul Universitatii de Vest "Vasile Goldis" din Arad, a fost acreditata prin hotarare a Guvernului si aspira la consacrarea internationala, fiind membra a Confederatiei Facultatilor de Educatie Fizica si Sport din tarile dunarene alaturi de Iugoslavia, Ungaria si Bulgaria, a Consiliului European pentru Stiinta si Sport, si a Academiei Olimpice Romane.
In cadrul facultatii se pregateste personal didactic pentru domeniile educatiei fizice scolare si a activitatilor recreative, sportul scolar si de performanta, cu o bogata cercetare stiintifica in domeniile mentionate.
Pentru desfasurarea procesului didactic in conditii bune, avem in dotare o baza materiala de exceptie concretizata in stadion multifunctional pentru fotbal, pista de atletism, doua sali de gimnastica, sala de jocuri sportive, terenuri pentru tenis de camp, baschet, mini-fotbal, handbal, bazin de inot, sali pentru cursuri si seminarii si cabana ?Gaudeamus" Izoi-Moneasa.
Studentii sportivi participa cu regularitate la Jocurile sportive studentesti europene de la Grenoble - Franta, fiind componenti ai loturilor nationale si olimpice.
in cadrul facultatii lucreaza personal didactic cu inalta competenta profesionala si experienta didactica in invatamantul superior, ponderea profesorilor si conferentiarilor ridicandu-se la 40%. De la infiintare, pana in prezent, absolventii facultatii au promovat examenul de licenta in proportie de 95%.
Programa de invatamant desfasurata in Sistemul European al Creditelor de Studii Transferabile permite mobilitatea nationala si internationala a studentilor.
Rolul Facultatii de Educatie Fizica si Sport este de a pregati specialisti care sa acopere toate formele de actvitate fizica, care printr-o participare organizata sau independenta, sa poata exprima sau sa amelioreze conditia fizica si confortul spiritual, sa stabileasca relatii civilizate si sa conduca la obtinerea de rezultate in competitii de orice nivel