Arad

Cu drag, Van Gogh

Cu drag, Van Gogh

Detalii

Social links
Categorie
Filme
Modificat
acum 10 luni si 4 zile
Apartine de
Cinema Arta
Vizualizari
253

Voteaza & Distribuie

Descriere

Fani de film și fani de pictură pregătiți-vă pentru un super deliciu și o experiență cinematografică unică prin acclamatull film LOVING VINCENT!

Având în spate o echipă de 125 de profesioniști care au produs 65,000 de cadre, filmul de animație este primul din lume pictat în întregime, reușind astfel să ne cufunde cu totul în lumea faimosului pictor Vincent Van Gogh. Împrumutând modelul folosit de Orson Wells în Citizen Kane, filmul începe după moartea artistului și reconstruiește biografia acestuia, imaginând interviuri cu personaje din picturile sale, bazate pe faimoasa corespondență dintre Van Gogh și fratele său Theo.

Filmul a fost nominalizat și la Premiile Oscar, Globurile de Aur, Premiile BAFTA și a primit premiul pentru cea mai bună animație la Academia Europeană de Film.

-------
Loving Vincent prezintă viaţa şi moartea controversată a lui Vincent van Gogh printr-o animaţie desprinsă din picturile lui şi populată cu personajele desenate de el. Intriga prinde viaţă prin interviuri cu personaje apropiate de Vincent şi prin reconstruirea dramatică a unor evenimente care au dus la moartea pictorului.

Regia: Hugh Welchman, Dorota Kobiela
Cu: Saoirse Ronan, Douglas Booth, Jerome Flynn
Durata: 94 min
AP12 - Acordul părinților pentru copii sub 12 ani

------
Biletele pot fi achiziționate de la Cinema Arta, înainte de începerea filmului.

Preț bilete:
- 10 lei preț întreg
- 5 lei preț redus pentru studenți și pensionari
- 2,5 lei preț redus pentru elevi (cu carnetele vizate la zi)


------
Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultura Arad în colaborare cu Asociaţia CitiZenit şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene.